StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ці продукти допоможуть пам'ятати все до деталей: що найкраще покращує пам'ять

7 вересня 2023, 17:14
1783
Главред розповість, який овоч покращує пам'ять і що потрібно їсти, щоб мозок працював добре.
Що найкраще покращує пам'ять
Що найкраще покращує пам'ять / колаж: Главред, фото: скріншот, pexels

Мозок, як і будь-який інший орган людини, вимагає догляду і турботи. Хороша пам'ять і продуктивність залежать від можливостей, які людина може развивати за допомогою вправ, ігор, читання і навіть фізичних вправ. Однак мало хто знає, що на пам'ять також може вплинути і їжа, яку споживає людина. Ми розповімо, що найкраще покращує пам'ять.

Яка їжа покращує роботу мозку

У продуктах харчування міститься маса різних корисних і некорисних елементів, які мають прямий вплив на організм людини і можуть покращувати його роботу. У тому числі - роботу мозку і пам'ять. Одним з найбільших поживних засобів для мозку є жирна риба. Саме в ній міститься Омега-3, яка має прямий вплив на роботу мозку. Також насіння гарбуза, яке містять цинк, магній, жирні кислоти і вітаміни - може покращувати продуктивність мозку. Крім іншого, корисними вважаються брокколі і темний гіркий шоколад. І, звичайно, продукти багаті залізом грають не останню роль.

Які продукти шкідливі для пам'яті

Найгірше на роботу мозку і пам'яті впливають продукти з високим глікемічним індексом. Серед них і білий хліб, і макарони, і картопля. Ця їжа порушує баланс інсуліну і глюкози і призводить до стрибка цукру в крові, що в свою чергу - впливає на пам'ять.

відео дня

Який овоч покращує пам'ять - дивно, але факт

Один з найбільших впливів на пам'ять надає вітамін К, лютеїн, фолієва кислота і бета-каротин. Цих поживних речовин досить багато міститься в зелених листових овочах, а саме - в капусті, шпинаті і брокколі. Ці овочі уповільнюють старіння когнітивних функцій.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти