Збирав по деталях 30 років: українець відреставрував 85-річне BMW

30 листопада 2021, 13:18
Над відновленням автівки житель Закарпаття працював самостійно.
Збирав по деталях 30 років: українець відреставрував 85-річне BMW
На реставрацію автомобіля закарпатець витратив 30 років / suspilne.media

Житель міста Берегово у Закарпатській області Янош Шепа самостійно відреставрував автомобіль BMW, якому 85 років.

Чоловік називає автомобіль своєю "казковою машиною" і розповідає, що витратив на її відновлення три десятиліття, повідомляє "Суспільне".

"Вона для мене, як казкова машина. Я її збирав упродовж 30 років. Машина була в коробках: двигун окремо, тут обшивки не було. Два дзеркала, два малі поворотники – це з Англії. Гальмівні манжети з Аргентини", – зазначив Янош Шепа.

відео дня

Це не єдина річ з історією у колекції закарпатця. Чоловік збирає і реставрує старовинні речі. Так, у нього є голландський велосипед фірми "Ariane", якому 31 рік. За словами чоловіка, це один з улюблених велосипедів голландської королеви.

Зараз Янош Шепа займається реставрацією ще одного велосипеда, який був створений у Будапешті у 1930-х роках.

читайте такожВ Запоріжжі повернуть до життя унікальний Музей історії козацтва і весь острів ХортицяКрім цього, закарпатець заснував два музеї – краєзнавчий та музей виноградарства і виноробства.

Раніше повідомлялося, що у Львові чоловік обшив килимами свій "Жигуль" та став місцевою знаменитістю. 30-річний блогер Тарас Іващишин хотів підняти настрій перехожим та водіям. Тепер городяни та туристи фотографують авто як пам'ятку.

У той же час в Києві пропонують оновити монумент "Батьківщина-Мати" і перетворити його на статую Архистратига Михаїла. Відповідна петиція з’явилася на сайті Київради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти