Прибрати груди і додати крила: у Києві пропонують оновити монумент "Батьківщина-Мати"

26 листопада 2021, 12:23
Автор відповідної петиції просить перетворити знаменитий монумент на статую символа міста – Архистратига Михаїла.
Прибрати груди і додати крила: у Києві пропонують оновити монумент 'Батьківщина-Мати'
У Києві пропонують змінити монумент "Батьківщина-Мати" / УНИАН

У Києві пропонують оновити монумент "Батьківщина-Мати" і перетворити його на зовсім інший пам’ятник.

Автора петиції, яка з’явилася на сайті Київради, не влаштовує "радянська естетика" знаменитої пам’ятки. Олександр Артьомов зазначив, що "первісний задум і радянська естетика цієї споруди не відповідає сучасним політичним та ідеологічним вимогам суспільства".

У той же час, за його словами, демонтувати монумент недоцільно – адже це візитка міста, та й обійдеться така процедура досить дорого. Тому він вирішив звернутися до влади з пропозицією оновити монумент, а саме – перетворити на статую Архистратига Михаїла. За його словами, статуя за обрисами схожа на чоловічу, тому й внести запропоновані зміни буде не складно.

відео дня

"Оскільки ця жінка виглядає досить чоловікоподібно, а ще й тримає в руках щит і меч, нескладно буде перетворити її в статую Архістратига Михаїла – патрона нашого міста. З цією метою прибрати груди, замінити радянський герб гербом Києва і домонтувати крила. Якщо знайдуться додаткові гроші", – написав автор петиції.

Петиція була опублікована 24 листопада. Станом на сьогодні, 26 листопада, вона зібрала 16 підписів із 6 тисяч необхідних.

Що варто знати про "Батьківщину-Мати"

Монумент "Батьківщина-Мати" розташований у Києві на правому березі Дніпра на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Пам’ятник відкрили у 1981 році. Він є найвищою монументальною скульптурою у Європі.

читайте такожМоторошна сестра Оленки: у Криму зганьбилися з вульгарним пам'ятникомНагадаємо, у Львові знесли Монумент бойової слави. На місці радянського пам'ятника хочуть створити сквер пам'яті Героїв України. Водночас змінять інфраструктуру, зокрема, там з'явиться підземний паркінг і велодоріжка.

Також раніше Главред повідомляв, що в Одесі поставили пам'ятник коронавірусу з жіночим статевим органом. Авторка, художниця Єва Ятт, назвала свою скульптуру "Пандемія домашнього насильства". За словами авторки, скульптура символізує не тільки коронавірус, але і всю нашу планету, і жіноче начало. Відповідно, об'єкт покликаний звернути увагу громадськості на проблеми домашнього гендерного насильства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти