StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли День святого Валентина 2022: дата, історія і традиції свята

28 січня 2022, 13:33оновлено 3 лютого 2022, 17:20
До чого в День всіх закоханих зустріти собаку, і що могло передвіщати розбите дзеркало - в матеріалі Главреда.
День валентина 2022
День святого Валентина 2022 / depositphotos.com/

День святого Валентина - одне з найвідоміших свят католиків - активно почали святкувати в Україні наприкінці 90-х років минулого століття. І якщо Валентинів день свято специфічне, то про День всіх закоханих чули багато.

Про те, які свята відзначатимуть українці в останньому місяці зими, і скільки буде днів відпочинку, читайте в матеріалі: Вихідні в лютому 2022: скільки будемо відпочивати і чи будуть додаткові вихідні.

Кого в лютому можна вітати з іменинами, читайте в матеріалі: День ангела в лютому 2022 за церковним календарем - хто відзначає іменини.

відео дня

Коли День святого Валентина 2022

Свято любові і романтики щорічно припадає на середину місяця – 14 лютого День Всіх Закоханих – відзначають практично в кожному куточку земної кулі.

День святого Валентина - історія

У день всіх закоханих традиційно шанують священика Валентина, який жив в італійській провінції Умбрія в третьому столітті нашої ери. Ці два свята нерозривно пов'язані красивою легендою.

У 269 році імператор Клавдій II видав указ, який забороняв солдатам одружуватися протягом усього терміну військової служби. Таке рішення було продиктоване його амбітними намірами захопити якомога більше територій і зміцнити владу в світі. Однак воїнів в армії не вистачало.

Незважаючи на заборону укладати шлюб, священик Валентин не побоявся порушити закон. Він таємно вінчав коханих, поки про це не дізнався імператор. Засуджений до смертної кари, він закохався в сліпу дочку тюремника. Він вилікував дівчину від недуги і перед смертю надіслав дівчині листа, підписавши його "твій Валентин". Він і став прототипом сучасних "валентинок".

Як відзначити День святого Валентина

У день свята всіх закоханих в очах рясніє від усіх відтінків червоного і рожевого – які вважаються символами любові. Головним атрибутом свята стає серце - плюшеві іграшки, солодощі, прикраси і звичайно ж любовні листівки – "валентинки", якими обмінюються пари. Валентинки своїми руками - це прекрасний пам'ятний подарунок.

Цей вечір можна провести за романтичною вечерею в улюбленому ресторані або в комфортній домашній обстановці. Це прекрасна можливість нагадати партнеру про свої ніжні почуття або зізнатися в коханні вперше. Або зважитися на більш серйозний крок – заручини або початок спільного життя.

Прикмети на День святого Валентина

  • Одружитися в цей день - до щасливого подружнього життя.
  • Багато птахів в небі - у незаміжньої дівчини буде тьма шанувальників.
  • Розбити дзеркало - прикмета на щастя, яка обіцяє міцну любов і благополучне життя.
  • Побачити на вулиці першу собаку - обранець буде вірним, кота - легковажним.
  • Якщо першим подзвонить чоловік - чекайте визнання в любові, якщо мама або подруга – зустрічі з коханим чекати не скоро.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти