StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яке сьогодні свято 15 липня 2021: День миротворця в Україні, вшанування небес у Китаї

15 липня 2021, 04:33
Що не можна робити в свято Берегині і чому у Великобританії 40 днів йтиме дощ
Яке сьогодні свято 15 Липня 2021
Яке сьогодні свято 15 Липня 2021 / lb.ua

В Україні відзначають День миротворця, у Великобританії пророкують погоду, а в Китаї моляться Богу Неба і купають домашніх тварин.

15 Липня 2021: День миротворця в Україні

Офіційно День українського миротворця в Україні відзначають з 2013 року. Мета даного свята - нагадати про мужність, вірність присязі, подвиг і неухильне виконання службових обов'язків миротворцями. Також в цей день влаштовуються церемонії пам'яті миротворців загиблих при виконанні службових обов'язків у складі миротворчого контингенту і миротворчого персоналу.

відео дня

15 липня в народі відзначають свято Берегині

У язичницькій міфології Берегиня вважалася матір'ю всіх духів і покровителькою врожаю. У цей день не можна сваритися і лінуватися. Всі важливі справи потрібно завершити.

Який сьогодні день: міжнародні свята

15 липня - Всесвітній день навичок молоді

  • Свято затверджено ООН у 2015 році з метою звернути увагу на проблеми безробіття молоді. За статистикою Міжнародної організації праці, у молодих людей в три рази більше шансів позбутися роботи. 125 мільйонів молодих людей у світі живуть за межею бідності. Мета свята-підвищення соціально-економічних умов для молоді.

читайте такожДень бухгалтера в Україні: дата та історія свята

15 липня свята у світі

  • День демократії та національної єдності в Туреччині - свято засноване в 2016 році, після сумних подій які відбулися в Туреччині в 2016 році. Незадоволені владою турецького президента здійснили спробу військового перевороту в якій загинули понад 240 осіб.
  • День святого Світуна у Великобританії - цього дня вшановують пам'ять англійського єпископа Світуна Вінчестерського і спостерігають за погодою. Згідно з повір'ям, якщо в цей день піде дощ – бути погоді дощовою ще 40 днів.
  • День Грюнвальдської битви в Литві - цього дня у 1410 році під селищем Грюнвальд (Жальгіріс) об'єднане польсько-литовське військо розгромило лицарів Тевтонського ордену. У цей день проводяться інсценування відомої битви.
  • Вшанування небес у Китаї - святкування "Тянь-куан цзе" присвячене Богу Неба. У цей день сім'я збирається за ритуальним обідом. На стіл подають особливі пампушки, які догоджають Богові.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти