StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

У якому віці люди починають стрімко старіти: неочікувана відповідь вчених

23 серпня 2024, 16:50оновлено 25 серпня, 16:14
2523
Відкриття дослідників може дати відповідь на запитання, чому в певному віці відбувається швидке накопичення певних проблем зі здоров'ям.
У якому віці люди починають стрімко старіти: неочікувана відповідь вчених
У якому віці люди починають стрімко старіти / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Вчені зі США провели дослідження, з якого зробили висновок, що процес старіння прогресує на 44 та 60 роках життя. Про це пише The Guardian.

В експерименті взяли участь 108 добровольців у віці від 25 до 75 років. Під час роботи фахівці помітили дві хвилі, в межах яких зміни, пов'язані зі старінням, відбувалися набагато швидше. Ці точки на осі життя людини були визначені приблизно у віці 44 і 60 років.

Вам також може бути цікаво: Скільки потрібно пити води на день: експерт назвав головне правило.

відео дня

Це відкриття дослідників може дати відповідь на запитання, чому в певному віці відбувається швидке накопичення певних проблем зі здоров'ям, серед яких, порушення опорно-рухового апарату і серцево-судинні захворювання.

"Виявляється, що середина сорокарічного віку - це час кардинальних змін, так само як і початок шістдесятих", - підкреслив професор Майкл Снайдер, генетик і директор Центру геноміки та персоналізованої медицини Стенфордського університету.

Цікаво, що стрімке прискорення процесу старіння у віці близько 44 років було несподіваним і спочатку передбачалося, що це результат перименопаузальних змін у жінок, що могло спотворити результати всього дослідження. Однак, як виявилося, подібні зміни відбуваються і у чоловіків аналогічного віку.

"Це свідчить про те, що хоча менопауза або перименопауза можуть сприяти змінам, які спостерігаються у жінок у віці близько 40 років, ймовірно, існують інші, більш значущі фактори, що впливають на ці зміни як у чоловіків, так і у жінок", - сказав доктор Сяотао Шен, колишній аспірант Стенфордської медичної школи і перший автор дослідження, який зараз працює в Наньянському технологічному університеті Сингапуру.

Що відомо про The Guardian?

The Guardian - щоденна ліволіберальна газета у Великій Британії, заснована в Манчестері 1821 року під назвою The Manchester Guardian. У 1959 році змінила назву на нинішню, а 1964 року редакція переїхала до Лондона. Недільний випуск оформлений у вигляді газети The Observer.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти