StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені розповіли, чому не варто їсти солодощі

9 січня 2021, 19:31
Фахівці повідомили, що бажання надмірного вживання солодкого є еволюційним механізмом, який необхідний для виживання.
насолода
Вчені попередили про небезпеку солодощів / УНІАН

Вживання солодощів небезпечне не лише ожирінням та виникненням хвороб, а й погіршенням психічного здоров'я.

За інформацією вчених з Колорадо (США), при домінуванні цукровмісних продуктів у раціоні виникає схильність до агресії та проблем із психікою. Вживання великої кількості фруктози негативно впливає і на фізичне, і на психічне здоров'я, пише CNN.

Використання популярного дешевого підсолоджувача відіграє важливу роль у розвитку агресії, біполярного розладу та синдрому дефіциту уваги та гіперактивності. Наукові співробітники впевнені, фруктоза здатна знижувати рівень енергії в клітинах людського організму.

При цьому активізується реакція видобутку їжі. Вона з'являється при почутті голоду і може стимулювати імпульсивність і агресію, оскільки в стародавні часи людині доводилося ризикувати життям, добуваючи їжу. Фахівці повідомили, що бажання надмірного вживання солодкого є еволюційним механізмом, який необхідний для виживання. Однак, через те, що на цей час людина живе в легкій доступності солодких продуктів, даний спосіб виживання вважається не актуальним.

Коли можна їсти солодке - про що раніше писав Главред:

  • Дієтолог розкрила простий секрет, як і коли можна їсти солодке і не товстіти. За словами медика, щоб не переїсти солодощів, рекомендується не замінювати ними цілий прийом їжі, а також не їсти десерти між прийомами їжі.
  • Нутриціолог Анна Нікольська пояснила, як відбити тягу до солодкого і чим замінити солодощі. Виявилося, що причина тяги до "забороненої" їжі у вигляді цукерок, печива, тортиків, шоколадок, фастфуду дуже проста - людина просто не добирає частину важливих нутрієнтів зі свого базового раціону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти