StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Шість речей, які ніколи не можна робити перед пробіжкою

9 червня 2021, 14:51
Розминка перед пробіжкою не підлягає обговоренню.
Біг
Шість речей, які ви ніколи не повинні робити перед пробіжкою / УНІАН

З'їсти величезний бургер і картопля фрі: не найкраща ідея перед пробіжкою. Але, швидше за все, ви вже знаєте про це.

Від зіпсованого перекусу перед тренуванням до режиму розминки існує кілька помилок перед бігом, швидше за все, підірвуть ваші бігові тренування і результати.

Прочитайте, щоб дізнатися шість речей, які ви ніколи не повинні робити перед пробіжкою-і почніть отримувати більше задоволення від пробіжок, пише Livestrong.com.

1. Статичне розтягнення

Розминка перед пробіжкою не підлягає обговоренню. Але, за словами фізіотерапевта Бреда Уітлі з Каліфорнії, утримання розтяжки від 30 секунд до хвилини за раз, також відоме як статична розтяжка, перед тренуванням принесе більше шкоди, ніж користі.

За даними Harvard Health Publishing, теоретично розтяжка повинна зігріти ваші м'язи, підготувавши їх до майбутніх кілометрів. Але насправді статична розтяжка, коли ваші м'язи все ще холодні і напружені, може підвищити ризик отримання травм і не допоможе запобігти відстрочене початок хворобливості м'язів.

2. Вживання великої кількості клітковини

Хочете дізнатися справжню причину, по якій у вас роздувається живіт від бобів? Вони повні клітковини. Клітковина, що міститься в багатьох рослинних продуктах, являє собою вуглевод, який ваше тіло фактично не може перетравлювати.

Хоча переваги клітковини включають в себе запобігання голоду та підтримання стабільного рівня цукру в крові, вживання купи овочів прямо перед пробіжкою може викликати гази або проблеми з шлунково-кишковим трактом, говорить Уітлі.

3. Занадто багато часу на спортзал

Якщо у вас запланована тривала пробіжка, робити прямо перед цим присідання зі штангою - не найкраща ідея. "Виконання важких присідань, випадів або станової тяги перед бігом залишає відчуття втоми, млявості і тяжкості в ногах", - говорить Вітлі.

За даними Американської ради з вправ (ACE), коли ви їсте вуглеводи, ваші м'язи накопичують їх у вигляді глікогену для отримання енергії. Але коли ви піднімаєте тяжкості безпосередньо перед бігом, у вашому тілі не залишається багато глікогену для підживлення бігу.

4. Перевантаження вуглеводами

Як Ви вже читали, ваше тіло покладається на вуглеводи для отримання енергії під час пробіжок. Але це не означає, що ви повинні наїдатися пастою в надії на більш сильну тренування, - говорить Вітлі. Хоча завантаження вуглеводів-це стратегія, яку деякі бігуни використовують перед тривалими змаганнями на витривалість (наприклад, марафон або триатлон), вона не потрібна для повсякденного бігу.

Вживання занадто великої кількості вуглеводів, особливо перед тренуванням, також може викликати у вас втому. За даними Harvard Health Publishing, тому що, коли ви їсте вуглеводи, рівень цукру в крові різко зростає, що дає вам початковий заряд енергії. Але коли у вас падає рівень цукру в крові, ваша енергія падає, і ви починаєте відчувати себе млявим-не те, чого ви хочете під час спринту.

5. Пропуск розминки

Не кожен може приділяти вправам годину або два кожен день. Але пропуск розминки, щоб виділити більше часу на пробіжку, - велика помилка перед пробіжкою.

На думку клініки Мейо, виконання динамічної розминки перед будь-яким видом вправ має вирішальне значення, якщо ви хочете домогтися найкращих результатів. Це може навіть допомогти зменшити болючість м'язів і мінімізувати ризик травм.

Розминка перед тренуванням також дає вашому серцю і кровоносних судинах можливість легше виконувати вправи.

6. Пити занадто багато (або занадто мало) води

Навіть якщо ви відчуваєте себе трохи пересохлим, не допускайте помилки перед пробіжкою, випивши з пляшки з водою прямо перед пробіжкою. "Спроба компенсувати зневоднення за годину до бігу може призвести до жахливого відчуття злипання в животі і вимагати негайної зупинки у ванній", - говорить Уітлі.

У той же час ви також не хочете обмежувати рідини. За даними клініки Майо, ефекти зневоднення включають м'язові судоми і втому під час вправ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти