StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому волосся стає тонше і випадає: п'ять причин

10 червня 2021, 23:04
Причиною стоншування волосся у жінок є гормональний дисбаланс.
Волос
Волосигормональний дисбаланс зазвичай викликаний однією з двох причин / fashionlady.in

Якщо вам здається, що ваше волосся не такі густі, як раніше, ви не самотні. В середньому людина втрачає від 50 до 100 волосся в день - і це число може рости, якщо ви неправильно харчуєтеся, перебуваєте в стані стресу або страждаєте певними захворюваннями.

Ось п'ять причин, за якими ви можете відчувати витончення волосся, і способи їх усунення, пише Insider.com.

1. Гормональний дисбаланс

За словами Дебри Джаліман, доктора медицини, сертифікованого дерматолога і доцента дерматологічної Школи медицини, поширеною причиною витончення волосся у жінок є гормональний дисбаланс.

читайте такожЧому чубчик-найгірше, що ви можете зробити з волоссям

Гормональний дисбаланс зазвичай викликаний однією з двох причин:

Синдром полікістозних яєчників (СПКЯ). СПКЯ-це стан, при якому у жінок спостерігається надлишок чоловічого гормону тестостерону. Хоча люди з PCOS частіше мають надмірний ріст волосся, в деяких випадках це може спричинити їх витончення. Тому що тестостерон перетворюється на дигідротестостерон (ДГТ), який стискає волосяний фолікул і робить волосся тонкими, ламкими і більш схильними до випадання, - говорить Джаліман.

Менопауза: жінки зазвичай відчувають менопаузу у віці 40-50 років. За цей час рівень естрогену падає, а рівень тестостерону підвищується. Знову ж таки, це призводить до того, що ДГТ впливає на ріст волосся.

Як це виправити:

Джаліман каже, що людям з СПКЯ може бути призначений препарат під назвою спіронолактон, який блокує надлишок чоловічих гормонів. Для жінок в період менопаузи, особливо якщо ви відчуваєте інші тривожні симптоми, гормональна терапія може бути варіантом.

2. Дієти з низьким вмістом білка

За словами Джалімана, нестача поживних речовин, особливо білка, може викликати випадання волосся. Білок є будівельним матеріалом для волосся, оскільки волосся складається в основному з білка, званого кератином.

Джаліман каже, що коли ви не отримуєте достатньої кількості білка, білок, який ви їсте, віддається пріоритетним для більш важливих функцій організму, а ріст волосся позбавлений пріоритету. Це заважає вашому тілу відростати нове волосся, що призводить до більш рідкісним локонам.

В одному невеликому дослідженні 2015 року жінкам з рідким волоссям давали протеїнову добавку два рази на день протягом 90 днів. В кінці дослідження дослідники виявили, що додатковий білок сприяє росту волосся і знижує їх випадання.

3. Післяпологовий період

Після пологів у вас може спостерігатися період надмірного випадання волосся, званий телогеновим виснаженням. Це відбувається тому, що рівень естрогену падає після того, як ви народили дитину. За даними Американської академії дерматології, це часто зустрічається у молодих мам, і проблема може досягати піку приблизно через чотири місяці після пологів.

Як це виправити:

Будьте терплячі, поки ваше тіло прийде в норму. Зазвичай проблема вирішується сама собою приблизно через рік. Джаліман каже, що ви також можете приймати добавки біотину, поки чекаєте, що може допомогти з ростом і густотою волосся.

4. Стрес

"Існує сильна зв'язок між розумом і тілом, і стресу може бути достатньо, щоб Ваше волосся стали рідкісними", - говорить Петерсон П'єр, доктор медицини, сертифікований дерматолог з Інституту догляду за шкірою П'єра.

Подібно до того, як телогенова елімінація може відбуватися в післяпологовому періоді, П'єр говорить, що вона також може бути викликана сильним стресом. Наприклад, це може статися через три-шість місяців після смерті в сім'ї, хвороби, втрати роботи або переїзду, - говорить П'єр. Затримка пов'язана з тим, що потрібен час, щоб зміна викликала зрушення в циклі волосся.

Як це виправити:

Будьте терплячими, поки ваше тіло зцілюється, і одночасно намагайтеся контролювати рівень стресу. З часом проблема зникне, але П'єр каже, що ви також можете спробувати такі продукти, як Rogaine, щоб прискорити відростання.

5. Теплове пошкодження

За словами Джалімана, якщо ви часто випрямляєте волосся або використовуєте інші інструменти для гарячої укладання, причиною може бути теплове пошкодження. Це пов'язано з тим, що теплова укладання може зробити волосся ламкими і слабкими, що призведе до ламкості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти