StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Говоріть уві сні: ось що ваш організм намагається сказати

12 липня 2021, 13:20
Існує мало досліджень, які могли б пояснити причину розмов уві сні.
сон, релакс
Експерти не зовсім впевнені, чому одні люди розмовляють уві сні, а інші ні. / Фото pixabay

Сомнілокві-це наукова назва розмови уві сні, розлади сну, яке змушує людей кричати, говорити або говорити нескладно під час сну.

Розмова уві сні-одне з найбільш поширених порушень сну, і воно більш поширене серед дітей і підлітків, ніж серед дорослих. Однак, згідно з іншим дослідженням, немає ніякої різниці в частоті зустрічі між чоловіками і жінками. Це також може відбуватися під час сну з швидким рухом очей (REM) і нешвидким рухом очей (NREM).

читайте такожВчені розповіли, що може поліпшити негативні наслідки поганого сну для здоров'я

Існує мало досліджень, які могли б пояснити причину розмови уві сні. Це може бути пов'язано з тим, що він має мало наслідків для здоров'я або несприятливих наслідків для здоров'я, крім порушення сну інших людей.

Причина

Експерти не зовсім впевнені, чому одні люди розмовляють уві сні, а інші ні. Як правило, ті, хто розмовляє уві сні, не мають будь-яких захворювань.

Розмова уві сні-поширений вид парасомнії. Деякі дослідження показують, що розмови уві сні зачіпають майже 67% надійних джерел населення США.

Хоча розмови уві сні зазвичай є нешкідливим і випадковим явищем, іноді вони пов'язані з серйозними захворюваннями, такими як хвороба Паркінсона. Дослідження показало, що люди з хворобою Паркінсона в сім разів частіше відчувають розлад поведінки уві сні у фазі швидкого сну (RBD).

RBD-це порушення сну, яке включає фізичне відігравання яскравих, іноді неприємних снів з голосовими звуками і раптовими, часто різкими рухами рук і ніг під час швидкого сну.

Дослідження також показують, що частота розмов уві сні серед людей з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР) або іншими психічними захворюваннями в два рази вище, ніж серед людей без таких розладів. Наприклад, посттравматичний стресовий розлад збільшує ймовірність розладу швидкого сну та інших парасомній у ветеранів.

Побічний ефект

Як правило, розмови уві сні нешкідливі, але можуть порушити сон оточуючих. Це може привести до таких наслідків, як підвищена денна сонливість через нестачу спокійного сну.

Крім того, людина не знає, що він говорить, поки він спить, а іноді він може сказати особисті речі, які можуть негативно вплинути на відносини.

Повторювані епізоди розмови уві сні на додаток до інших парасомніям, таким як лунатизм, скрегіт зубами або кошмарний розлад, у дорослих можуть вказувати на основний розлад сну, такий як обструктивне апное уві сні.

Якщо людей турбує брак сну або якість сну, вам може допомогти медичний працівник або фахівець зі сну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти