StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Для довголіття і схуднення: названо корисний міцний алкогольний напій

16 березня 2021, 19:59
Цей алкогольний напій може допомогти при боротьбі із запаленням.
алкоголь_коктейль_бокал
Текіла має безліч переваг./ 1zoom.ru

Деякі онлайн-матеріали повідомляють, що текіла корисна для здоров'я. Проте, дослідження показують, що текіла може принести користь для здоров'я завдяки сполукам в її сирих інгредієнтах, а не самому алкоголю.

За даними Medical News Today, ранні дослідження показують, що сполуки агави, яка є сирим продуктом текіли, можуть бути корисні для здоров'я. Однак до цих пір жодне дослідження на людях не продемонструвало зв'язку між текілою і будь-якими позитивними наслідками для здоров'я.

Хоча текіла може і не мати користі для здоров'я, вона може бути порівняно більш здоровим вибором, ніж деякі інші види алкоголю.

читайте такожЯк пити текілу, щоб отримати максимальну насолоду: 4 способи

Міфи про здоров'я навколо текіли

В даний час ніякі дослідження на людях не припускають, що вживання текіли приносить користь для здоров'я.

Але в Інтернеті можна знайти різні статті, що просувають результати попередніх досліджень на тваринах. І майже у всіх цих ранніх дослідженнях оцінювалася потенційна користь сполук, виявлених в агаві.

Відповідно до статті 2016 року, потенційно корисні сполуки в цукрі агави руйнуються під час обробки і перетворюються в етанол, активний інгредієнт алкогольних напоїв.

Деякі з найпопулярніших і непідтверджених ідей, що знаходяться в обігу, стверджують, що вживання текіли може:

  • допомога при схудненні
  • допомагають контролювати рівень цукру в крові і запобігати діабет 2 типу
  • допомагають поліпшити здоров'я і щільність кісток
  • сприяють довголіттю і навіть зупиняють або звертають назад старіння
  • запобігати і лікувати застуду, грип та інші типи інфекцій
  • поліпшити здоров'я шлунково-кишкового тракту і травлення
  • поліпшити сон
  • зменшити біль
  • поліпшити абсорбцію і використання певних ліків
  • знизити ризик деменції

Користь для здоров'я сирої агави

Виробники роблять текілу з збродженого соку агави, як правило, з сорту Agave tequilana.

Деякі виробники додають в текілу добавки і алкоголь з інших джерел, в той час як інші виробники роблять текілу з 100% соку агави.

Більшість синіх, срібних або білих текіл вищої якості з Мексики містять 100% ферментовану агаву.

Сік агави містить цукри, які, здається, мають різні потенційні переваги для здоров'я, хоча переконливі докази цих переваг вимагатимуть додаткових досліджень.

Потенційні переваги сирої агави включають:

Допомога при схудненні

Агава багата цукром, відомим як агавін.

Ранні дослідження показують, що агавіни можуть діяти як харчові волокна, тобто організм не перетравлює і не поглинає їх так само, як більшість цукрів.

В результаті агавіни не можуть впливати на рівень глюкози в крові і не вносити калорій в раціон. Це може пояснити їх можливу роль у контролі ваги та лікуванні діабету.

У дослідженні 2014 року миші, які їли стандартну дієту і мали вільний доступ до води з агавінами, їли менше і втрачали більше ваги, ніж миші, яким давали воду з іншими підсолоджувачами, такими як фруктоза, глюкоза, сахароза, аспартам і сироп агави.

Зменшує біль і запалення

Агава містить сполуки сапоніну, які можуть мати протизапальні властивості. Це означає, що споживання сапоніну потенційно може зменшити біль, пов'язаний із запаленням.

Згідно з попереднім дослідженням, мексиканська традиційна медицина століттями використовувала агаву текілану, агаву американську і агаву вузьколисту як протизапальний засіб.

У дослідженні було відзначено, що всі три види агави мали протизапальний ефект, коли вчені вводили її мишам з опухлими вухами, хоча у A. americana був найбільш сильний ефект.

Покращує імунну функцію

Агава містить антиоксиданти, які можуть мати ряд переваг для імунної системи.

Одне дослідження 2019 року показало, що сиропи агави містять значну кількість антиоксидантних компонентів у порівнянні з іншими натуральними підсолоджувачами.

Згідно з дослідженням, дубильні речовини є одним з цих антиоксидантних компонентів.

Дослідження на тваринах показують, що дубильні речовини можуть поліпшити імунну функцію, допомагаючи клітинам спілкуватися і координувати реакцію.

Травне здоров'я

Агава містить сполуки, які можуть допомогти травленню, сприяючи здоровій мікробіоті кишечника, яка є спільнотою корисних мікробів.

Згідно з статтею 2016 року, це пов'язано з тим, що агава містить фруктани і фруктоолігосахариди (ФОС), які діють як пребіотики. Пребіотики-це Неперетравлювані волокна, які живлять корисні бактерії в кишечнику, дозволяючи їм рости.

Фруктани і фруктоолігосахариди можуть діяти як пребіотики і підтримувати здорову мікробіоту кишечника, покращувати травлення і зменшувати симптоми деяких травних захворювань.

Поліпшити здоров'я кісток

Дослідження на тваринах показали, що сполуки блакитної агави, звані фруктанами, допомагають запобігти втраті кісткової маси і сприяють утворенню кісток.

У дослідженні 2014 року миші, які отримували 10% фруктанів агави, показали, що підвищений рівень кальцію в кістках і крові, а це означає, що додавання фруктану агави може поліпшити формування кісток і запобігти втраті кісткової маси.

Звіт 2016 року про те ж дослідження розширює результати, заявляючи, що фруктани можуть допомогти поліпшити засвоєння кальцію і магнію і стимулювати зростання нових кісток у мишей, навіть з остеопорозом, дегенеративним станом кісток.

Соки агави також містять інші поживні речовини для будівництва кісток, такі як магній, фосфор, залізо і цинк.

Підвищення рівня заліза

Сік видів Agave salmiana багатий залізом. Порція соку агави в 850 мілілітрів (мл) може містити всю рекомендовану добову дозу заліза для дорослої людини.

Знизити ризик діабету 2 типу

Агава містить агавіни, які можуть надати солодкість і поживність, не впливаючи на рівень цукру в крові. Це тому, що організм не може їх поглинути.

Дослідження 2014 року показало, що агавіни допомагають знизити рівень цукру в крові і поліпшити рівень інсуліну, який регулює рівень цукру в крові.

Оскільки організм не перетравлює і не поглинає агавіни так само, як інші цукру, вживання агавінів також може допомогти в схудненні і знизити ризик ожиріння, що збільшує ризик розвитку діабету 2 типу.

Однак більшість наявних у продажу сиропів агави містять фруктани, розщеплені на цукор фруктози. Організм може перетравлювати фруктозу, і це дійсно впливає на рівень цукру в крові.

Агавины проти сиропів агави

Процес виробництва багатьох продуктів з агави позбавляє їх майже всіх потенційно корисних сполук.

Найкращий спосіб отримати можливу користь для здоров'я від агавінів-це вживати сиру рослинну сировину агави, сік або добавки.

Хоча багато нектарів і сиропів агави можуть стверджувати, що володіють перерахованими вище перевагами, більшість цього не робить. Деякі сиропи агави можуть навіть містити більше калорій, цукру і вуглеводів, ніж звичайний цукор.

Важливо пам'ятати, що більшість цукрів, включаючи агаву, білий цукор та інші натуральні підсолоджувачі, такі як мед і кленовий сироп, впливають на організм аналогічним чином. Тому завжди споживайте цукор в помірних кількостях.

Текіла корисніше інших спиртів?

Вживання будь-якого алкоголю може завдати шкоди здоров'ю.

Однак деякі види алкоголю містять менше цукру і вуглеводів і менше порожніх калорій, ніж інші, і можуть мати менше несприятливих наслідків для здоров'я.

У порівнянні з винами, пивом і сидром текіла не містить вуглеводів, цукру і менше калорій.

Користь для здоров'я від вживання алкоголю

Історично склалося так, що деякі дослідження пов'язували помірне споживання алкоголю зі зниженням ризику серцевої недостатності у деяких людей.

Однак цей зв'язок носить спостережливий, а не причинний характер, і на неї можуть впливати інші фактори способу життя.

Дослідникам буде потрібно провести набагато більше досліджень щодо рівня споживання алкоголю та різних видів алкоголю, щоб підтвердити будь-яку з потенційних переваг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти