StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Білі або коричневі: які яйця корисніше і поживніше

28 грудня 2020, 08:00
Щоб зрозуміти, чому деякі яйця коричневі, корисно розглянути, як вони виробляються.
Яйця на Великдень можна прикрасити простими малюнками
Щоб зрозуміти, чому деякі яйця коричневі, корисно розглянути, як вони виробляються. / instagram.com/icepova

Коли справа доходить до покупки яєць, ви, ймовірно, вибираєте за звичкою, але правда в тому, що колір яєць не має великого значення. Коричневі яйця і білі яйця можуть виглядати по-різному, але з точки зору смаку, харчування і використання вони однакові, - говорить Кен Кліппен, президент Національної асоціації яєчних фермерів, який має ступінь магістра в галузі птахівництва.

"Немає ніякої різниці в смаку і харчуванні", - говорить Кліппен. Він пояснює, що коричневі яйця просто мають пігмент в шкаралупі, якого немає в білих яйцях.

В кінцевому підсумку колір яйця трохи говорить вам про породу курки, яка його несла. Темніші породи, як правило, відкладають темніші яйця, в той час як білі породи відкладають білі яйця.

Однак інші аспекти здоров'я курки, особливо те, що її годували, можуть вплинути на харчову цінність, смак і текстуру яєць - незалежно від кольору, - говорить Кліппен.

читайте такожЯк варити яйця: правила для ідеального приготування

Ось що Вам слід знати про коричневих і білих яйцях, а також на що ще звернути увагу при покупці дюжини.

Чому яйця білі або коричневі?

Щоб зрозуміти, чому деякі яйця коричневі, корисно розглянути, як вони виробляються.

Жовток яйця-яйцеклітина курки-потрапляє в яйцевод. У міру просування жовтка додаються шари, включаючи яєчний білок і шкаралупу. Те ж саме для всіх яєць, але для коричневих яєць є додатковий крок: в кінці процесу в шкаралупу у темноперих курей додається пігмент під назвою протопорфірин IX.

Колір яйця повністю визначається породою. Ви можете сказати, якого кольору буде Яйце у курки, подивившись на її пір'я або мочки вух.

Коричневі яйця більш поширені в Новій Англії, звідки походять коричневі яйця. Вони також є більш популярним вибором, адже вважається, що це яйця від курей вільного вигулу, що, за словами Кліппена, є маркетинговим ходом.

"Якщо споживачі бачать щось коричневе, вони думають про ферму", - говорить він. "Такий цілісний образ може змусити людей більш охоче погоджуватися на більш високі ціни", - говорить Кліппен.

Що потрібно враховувати при покупці яєць

Сьогодні вибір того, які яйця купити, виходить за рамки просто білого і коричневого. За словами Кліппена, ось що означають деякі з тих поширених етикеток, які ви бачите на своїх коробках для яєць:

На вільному вигулі: яйця з маркуванням "на вільному вигулі" надходять від курей, які мають необмежений доступ до їжі, води і відкритих просторів під час циклу яйцекладки.

Без клітини: яйця, позначені як "без клітини", отримані від курей, у яких є необмежений доступ до їжі і води, а також деякий простір для пересування.

Збагачені омега-3: це яйця курей, які харчувалися лляним насінням, що містить омега-3 жирні кислоти. Отже, яйця містять більше омега-3, але набагато менше, ніж порція риби.

Органічний: органічні яйця отримують від курчат, які отримували повністю органічну дієту. Кліппен каже, що вони, як правило, мають вихід на вулицю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти