Залізничники та морські перевізники на Дунаї отримають фінансові гарантії своєї роботи - Кубраков

8 червня 2022, 09:27
Залізничники та морські перевізники на Дунаї отримають фінансові гарантії своєї роботи - Кубраков
/ Фото: Facebook/Александр Кубраков

Кабінет Міністрів виділив Мінінфраструктури 250 млн грн з резервного фонду Державного бюджету України для гарантування безпеки судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на міністра Олександра Кубракова.

"Завдяки прийнятому рішенню перевізники, яким відмовили у страхуванні ризиків, зможуть отримати необхідні фінансові гарантії. Очікуємо, що завдяки цьому ми зможемо суттєво наростити обсяги перевезень", — цитує прес-служба слова міністра.

відео дня

Кубраков додав, що цим рішенням міністерство бере на себе частину ризиків, щоб стимулювати компанії надавати іноземні судна та рухомий залізничний склад для збільшення перевезень.

Окрім цього, в міністерстві повідомили, що кошти зберігатимуться на окремому ескроу-рахунку Міністерства інфраструктури України та, у разі потреби, будуть надаватися для відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок агресії росії проти України.

Скористатися таким механізмом зможуть:

  • власники та/або оператори рухомого складу, який перебуває на території України та допущений до обігу залізницями колії європейського стандарту (1435 міліметрів)
  • фрахтувальники, оператори та/або власники морських суден та суден внутрішнього плавання, що перебувають в акваторії українських портів в Дунайському регіоні та ходять під прапором України або під прапорами іноземних держав.

У міністерстві додали, що наразі завершується робота над узгодженням усіх деталей механізму страхування, аби процес надання гарантій був максимально прозорим та зрозумілим

Нагадаємо, аналогічний механізм страхування ризиків Міністерство інфраструктури ініціювало в лютому для забезпечення безпеки авіаперельотів. Завдяки ньому перевізники змогли надалі виконувати авіарейси всередині країни та на інші напрямки напередодні повномасштабного вторгнення росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти