"Все, що ми будували 30 років, зараз зруйновано": олігарх РФ розповів про життя під санкціями

25 березня 2022, 19:53
Через санкції він вийшов зі складу ради директорів Альфа-Банку і зі складу ради директорів благодійної організації Genesis Philanthropy Group.
'Все, що ми будували 30 років, зараз зруйновано': олігарх РФ розповів про життя під санкціями
Петро Авен боїться виїхати з Британії / Вікіпедія

Подсанкционный бізнесмен з РФ Петро Авен поскаржився на брак коштів для оплати базових рахунків.

"Чи зможу я дозволити собі прибиральницю або водія? Я сам не воджу машину... Можливо, моя падчерка буде водити. Ми не розуміємо, як виживати", - розповів він в інтерв'ю Financial Times.

Зараз олігарх знаходиться в Лондоні. Там у нього є дворівнева квартира в престижному районі Сент-Джеймс і особняк в передмісті. Але всі права володіння нерухомістю, банківські рахунки, а також інші активи були заморожені в рамках санкцій.

відео дня

Авен має латвійське і російське громадянства, тому його можуть вислати з Британії протягом 20 днів, чого він дуже не хоче.

"Якщо я поїду, у мене вже не буде можливості повернутися", - говорить він.

Також, за словами Авена, його життя змінилося за одну ніч.

"Наш бізнес повністю зруйнований. Все, що ми будували 30 років, зараз повністю зруйновано. І ми якось повинні почати нове життя", - сказав олігарх.

Через санкції він вийшов зі складу ради директорів Альфа-Банку і зі складу ради директорів благодійної організації Genesis Philanthropy Group.

Санкції Авен вважає необґрунтованими і здатними завдати "невиправданої шкоди" співробітникам, клієнтам, партнерам і бізнесу.

А свою близькість до Путіна аргументує тим, що ведення бізнесу в Росії "передбачає контакти з президентом".

"Це дуже дивно - опинитися під санкціями, тому що ти зустрічався з президентом. Ми намагаємося бути абсолютно поза політикою. Під час зустрічей з Путіним я представляв Альфа-Груп, але абсолютно не себе особисто", - резюмував бізнесмен.

читайте також"У Путіна відрізані ноги": експерт з хімзброї назвав головну небезпеку диктатора РФНагадаємо, Польща, Словенія та Чехія підготували план дій для припинення війни в Україні. Він складається з 10 пунктів, які ЄС повинен виконати, щоб досягти миру.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти