В Україні обвалився експорт залізної руди

2 липня 2022, 10:15
Через російську агресію в Україні жоден морський порт не працює як слід, загальні обсяги експорту стрімко скорочуються.
В Україні обвалився експорт залізної руди
Фото Reuters

В Україні стрімко зменшилися обсяги експорту залізної руди. У червні українські підприємства експортували 1,75 млн тон, натомість у травні 2,27 млн тон.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра економіки України Тарас Качка.

Таким чином, відбулося скорочення на 23% усього за місяць.

відео дня

При цьому, у порівнянні з червнем минулого року експорт залізорудної сировини скоротився у 2,45 раза. За січень-червень вітчизняні металургійні підприємства відвантажили на експорт близько 17 млн т руди, що на 24,1% менше, ніж за ці ж місяці минулого року.

Натомість, як заявив заступник міністра, істотно зріс експорт насіння соняшнику - 537 тисяч тон у червні. При цьому олія лишається найбільш прибутковою статтею експорту - 437 млн доларів.

Урядовець наголошує, що за перше півріччя цього року експорт з України скоротився на 23,7 відсотки у порівнянні з першим півріччям 2021 року і склав 22,8 млрд доларів. При цьому обсяги експорту у другому кварталі склали 8,782 млрд доларів, це на 37,4% менше ніж в першому кварталі 2022 року.

"При цьому у фізичних обсягах зменшення квартального експорту склало ще значніше - 55,6%., тобто на 20,8 млн тон. У 2 кварталі ми експортували 16,6 млн.тон вантажів. Очевидно, що головна причина скорочень - блокування портів. Скорочення перевезень морським транспортом у II кварталі у порівнянні до першого склало 86,5% (мінус 21,6 млн тон)", - повідомив Качка.

Зазначимо, Міністерство інфраструктури України на пропозицію "Укрзалізниці" підвищило тарифи на перевезення всіх типів вантажів залізницею одразу на 70% з 1 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти