В Україні ціни на продукти злетять ще більше

8 березня 2021, 22:27
Експерт проаналізував вартість "борщового набору".
Продукт
Продукти в Україні подорожчають / pixabay

Економічний експерт Олег Пендзин заявив, що в Україні майже до травня спостерігатиметься подорожчання овочів з "борщового набору".

"Борщовий набір традиційно сильно дорожчає, починаючи з нового року до першої появи у нас на полицях продукції з відкритого грунту. Цей процес триватиме практично до травня. Різниця між зимовими і літніми цінами у нас іноді до 100% доходить. Дивіться, як за січень-лютий підскочили ціни на буряк. Щомісяця додається по 17-18%. Дивіться, що робиться з цибулею, морквою, картоплею", - заявив експерт, передає телеканал Україна 24.

Пендзін зазначив, що Україна переходить в "ситуацію, коли сезонні коливання будуть відображені максимально, так що борщовий набір буде дорожчати".

При цьому він додав, що по відношенню до цін минулого року в лютому борщовий набір трохи дешевше.

читайте такожСтратегічні продукти для українців подорожчають-оцінка експерта

Варто відзначити, що напередодні прем'єрміністр Денис Шмигаля заявив, що шокового зростання цін на продукти в Україні на сьогоднішній день немає.

"Такого критичного шокового зростання цін на продукти на сьогоднішній день не відзначається. Якщо порівнювати рік до року і місяць до місяця, в окремих групах продуктів є причини, ми їх розуміємо і знаємо, як відрегулювати", - сказав Шмигаль.

Ціни на продукти - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти