У Мінфіні назвали умови видачі пільгових кредитів на житло

1 березня 2021, 11:07оновлено 1 березня 2021, 11:40
За словами міністра фінансів Сергія Марченка, є кілька категорій українців, які мають право взяти в банках іпотечний кредит під 7% річних.
Іпотека
У Мінфіні назвали умови видачі пільгових кредитів на житло / ТСН

У понеділок, 1 березня 2021 року в Києві відбулася перша в Україні церемонія підписання кредитних договорів між банками й клієнтами в рамках держпрограми доступна іпотека 7%. Про це в рамках всеукраїнського форуму Україна 30 заявив міністр фінансів країни Сергій Марченко.

"Хочу привітати щасливих володарів квартир. Ті, хто хоче поліпшити свої житлові умови, можуть приєднатися до програми", ‒ заявив чиновник. Перші договори підписали сім'ї Лапченко і Максим'юк.

До слова, восени минулого року українські банки почали надавати іпотеку під 10%. Однак у січні нинішнього року Кабмін прийняв постанову, яка передбачає, що Фонд розвитку підприємництва компенсуватиме фінустанові процентну ставку до рівня 7%.

За словами міністра фінансів, у програмі доступна іпотека 7% можуть брати участь такі українці:

  • середньомісячний дохід яких на кожного з членів за останні шість місяців не перевищує десятикратного розміру середньої місячної заробітної плати по регіону;
  • позичальники, які взяли іпотеку в національній валюті, а не в іноземній;
  • ті, хто хоче самостійно побудувати приватний будинок.

читайте такожКонфіскація житла і заборона на виїзд: як українців хочуть карати за ЖКГ борги

Пільгова іпотека для українців - що було раніше:

  • 15 лютого Кабінет міністрів на засіданні вніс зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів. Постановою істотно спрощуються критерії для позичальників.
  • 26 лютого сім українських банків підписали з Фондом розвитку підприємництва Угоди про компенсацію з держбюджету частини кредитної ставки до рівня 7% річних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти