Уряд затвердив іпотеку під 7%: які умови кредиту

27 січня 2021, 16:09оновлено 27 січня 2021, 17:20
Постанова буде доопрацьована у Міністерстві фінансів протягом двох днів і подана на підпис прем'єр-міністру у п'ятницю, 29 січня.
Кабмін
Уряд України затвердив іпотеку під 7% / Reuters

У середу, 27 січня, Кабінет Міністрів України затвердив постанову про доступну іпотеку під 7% річних, ініційовану президентом Володимиром Зеленським. На таких умовах можна буде придбати житло, побудоване не раніше 2015 року.

На компенсацію можуть розраховувати позичальники, які взяли іпотеку в національній валюті. Такі умови поширюються на тих, хто хоче купити квартиру і самостійно побудувати будинок, сказано у повідомленні на сайті президента.

Відзначимо, з минулої осені українські банки почали надавати іпотеку під 10%, проте сьогоднішня постанова передбачає, що Фонд розвитку підприємництва компенсовуватиме процентну ставку до рівня 7%.

Однак існують обмеження - в іпотеку не можна буде купити житло, побудоване до 2015 року.

Програма здешевлення іпотечних кредитів запрацює у межах програми "доступні кредити 5-7-9%".

Постанова буде доопрацьована у Міністерстві фінансів протягом двох днів і подана на підпис прем'єр-міністру у п'ятницю, 29 січня.

Іпотека в Україні - про що йшлося раніше:

  • 20 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський під час пресконференції впевнено заявив, що вперше за багато років в Україні дійсно з'явиться програма іпотечного кредитування під ставку в 10%.
  • 27 травня 2020 року заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб заявив, що для зниження вартості іпотеки у фінансових установах України до 10% банкам потрібно залучати фінансові кошти під 6% річних. Але такий варіант розвитку подій малоймовірний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти