У Кабміні розповіли про долю траншу від МВФ через рішення КСУ

18 листопада 2020, 18:44оновлено 5 вересня 2023, 14:48
Рішення КСУ може посилати негативний сигнал МВФ, вважає Юрій Драганчук.
МВФ
У Фонду є питання до України, проте у Києві запевняють, що вимоги МВФ виконуються / Reuters

Незважаючи на негативний ефект від рішення Конституційного Суду щодо антикорупційного законодавства, наразі немає формальних передумов переривання фінансового співробітництва МВФ і України. Київ виконав всі зобов'язання і вирішує інші питання, які турбують Фонд.

Як розповів заступник міністра фінансів Юрій Драганчук в інтерв'ю журналу Кореспондент, структурні вимоги міжнародного фінансового донора Києвом вже виконані. Тому наразі немає підстав для переривання співпраці. Однак вердикт КСУ щодо антикорупційних законів негативно позначається на іміджі України.

"Рішення Конституційного суду не представляє в кращому світлі нашу країну і, дійсно, може посилати якийсь негативний сигнал МВФ. Я сподіваюся, що спільними зусиллями конституційну кризу все ж таки врегулюють", - зазначив чиновник.

За його словами, у Фонду є питання до антикорупційної реформи в Україні, які пов'язані з призначеннями у Вищій раді юстиції, а також роботою САП і НАБУ. Пройшов конкурс у САП і відтепер у МВФ вивчатимуть результати їхньої роботи.

"Щодо реформи вищої ради юстиції (ВРЮ) і роботи НАБУ майже щодня йде щільне спілкування представників МВФ з Мін'юстом і Офісом президента. Демонструється концепція і проекти документів, які будуть прийняті", - сказав Драганчук.

Наостанок він додав, що незважаючи на певну паузу у вересні, наразі Україна продовжує співпрацювати з МВФ в напрямку боротьби з корупцією, і вже незабаром всі питання, які турбують Фонд, Київ планує врегулювати.читайте такожЗеленський провів телефонну розмову з главою МВФ: про що говорили

"Все, що неформально турбує МВФ, знаходиться в процесі вирішення. Тому ми очікуємо від них позитивного сигналу - початку роботи місії Фонду. Це відкриє нам фінансування Євросоюзу і Світового банку", - підкреслив Юрій Драганчук.

Україна - МВФ новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти