Укрпошта вийшла на позитивну динаміку після втрат першого місяця війни – Кубраков

5 квітня 2022, 12:50
58
Укрпошта вийшла на позитивну динаміку після втрат першого місяця війни – Кубраков

Укрпошта за перший місяць війни втратила понад 500 млн грн доходів, проте в даний момент компанія показує позитивну динаміку за низкою напрямків роботи. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков за підсумками зустрічі з керівником Укрпошти Ігорем Смілянським.

Так, основне падіння доходів прийшлось на письмову кореспонденцію, яка майже припинилась. Падіння імпорту склало 85%, експорту 65%, а падіння обсягів по внутрішніх посилках склало близько 80%. Також впала кількість сплачених комунальних платежів.

"Позитивні новини в тому, що внутрішні посилки відроджуються та показують позитивну динаміку, як і експортні відправлення", - зазначив Кубраков.

відео дня

Очільник Мінінфраструктури додав, що громадяни починають повертатись та сплачувати комунальні платежі, підтримуючи інфраструктурні компанії.

"Укрпошта – це тисячі працівників, які щодня на поштовій передовій та в тилу працюють заради своєї країни. Щоб люди отримували пенсії та товари першої необхідності, посилки від рідних та з Інтернет-магазинів. Щоб бізнес мав змогу доставляти товари не тільки по країні, а й за її межами. Щоб у зоні бойових дій до українців надходила така бажана і потрібна гуманітарна допомога: продукти, медикаменти, теплі речі", - заявив Кубраков.

Він також зустрівся з керівником іншого підприємства, яке також змогло відповісти на виклики війни та захистити критичну інфраструктуру, – гендиректором міжнародного аеропорту "Бориспіль" Олексієм Дубревським.

Наразі робота "Борисполя" координуються зі Збройними Силами України. За попередніми підрахунками підприємство зазнало втрат на 3,5 млрд грн.

"До перемоги ми не можемо розказати про всі маленькі та великі геройства наших людей, кожного на своєму місці. Ми пройшли один етап цієї війни, і далі всі працюємо на перемогу, вчимося жити, розвиватися, будувати всупереч задумам військових злочинців", - резюмував Кубраков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти