Укравтодор заявив про втрату 200 виробничих баз дорожників

11 травня 2022, 14:46
Укравтодор заявив про втрату 200 виробничих баз дорожників

Через повномасштабне російське вторгнення дорожні компанії України втратили понад 200 виробничих баз, зазначили в Укравтодорі.

Відомство також показало в мережі Facebook, як виглядає виробнича база "Автомагістраль-Південь" в тимчасово окупованому Токмаку.

"Підприємство розтрощили, спецтехніку понівечили. Окупанти викрали топливно-мастильні матеріали, пограбували склади", – йдеться у повідомленні.

відео дня

Серед 200 утрачених баз – 40 асфальтобетонних заводів, кожен з який коштує десятки мільйонів гривень, уточнюють в Укравтодорі.

Крім того, російські війська пошкодили та знищили півтисячі автомобілів різних видів, більш ніж 300 одиниць спеціальної техніки, кожна з яких вартує не менше 3-4 мільйонів гривень: котки, грейдери, навантажувачі, маніпулятори, цистерни тощо.

Укравтодор заявив про втрату 200 виробничих баз дорожників

"Вітчизняний дорожній ринок сильно постраждав через війну. Внаслідок збройної агресії усі проєкти будівництва, капітального та поточного середнього ремонту державних доріг довелося заморозити. Без роботи залишилися тисячі працівників підрядних організацій, в тому числі державної акціонерної компанії "Автомобільні дороги України", – резюмують в Укравтодорі.

Нагадаємо, що раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков подякував міжнародним партнерам України за гуманітарну допомогу та допомогу у відновленні інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти