Тепло в будинках українців зникне раніше: у "Нафтогазі" назвали причину

21 березня 2024, 14:22
В Україні можуть достроково завершити опалювальний сезон - уже до кінця березня, заявили в "Нафтогазі України" (через потепління).
Батарея, Нафтогаз
Чому відключать опалення завчасно: у Нафтогазі назвали дату / колаж Главред, фото УНІАН

В Україні є плани дострокового завершення опалювального сезону - вже до кінця березня, а не до середини квітня. Про це заявив керівник НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов. Він Причина - потепління.

Як розповів чиновник - зазвичай опалювальний сезон в Україні закінчується 15 квітня.

"Але цього року, з огляду на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня", - каже Чернишов.

відео дня

При цьому, наголосив чиновник, Україна спокійно пережила зиму, тому що:

було враховано уроки сезону 2022/2023 року, коли восени Росія почала проводити масовані атаки на енергоінфраструктуру країни;

було проведено відповідну воєнному часу підготовку до опалювального сезону.

"Наша енергосистема дуже надійна. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня", - сказав Чернишов.

Також у "Харківських теплових мережах" уже з 19 березня тимчасово вимикають тепло містянам - через потепління і через вказівку заступника керівника Офісу президента з приводу того, що виробникам теплової енергії слід не допускати перегрівів".

"Відсьогодні на всіх джерелах теплопостачання КП "Харківські теплові мережі" запроваджується режим дискретного регулювання опалення, з прив'язкою до температури зовнішнього повітря та погодних умов - тобто з короткочасним припиненням подачі тепла в будівлі харків'ян", - повідомили комунальники.

Що таке "Нафтогаз України"?

"Нафтогаз України" - державна компанія України з видобутку, транспортування та переробки нафти, а також і природного газу, повідомляє "Вікіпедія".

Комунальні послуги в Україні

Нагадаємо, минулий рік в Україні ознаменувався значним зростанням цін на комунальні послуги. У 2023 році відчутно для всіх зросли в ціні житлово-комунальні послуги. Загалом їхня вартість збільшилася за 12 місяців на 13%. Про це повідомили в Держстаті.

При цьому, в Україні на знижку в розмірі 50% від вартості комунальних послуг мають право вдови загиблих українських бійців. Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду України. Така норма міститься у статті 15 закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

До того ж Олександр Хмелевський у коментарі Главреду повідомив, що до кінця опалювального сезону 2023/2024 підвищення основних комунальних тарифів не очікується. Але ось після, буквально ближче до травня-червня, найімовірніше, в Україні піднімуть тариф на електрику.

Інші матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти