З травня ціна газу для українців буде зафіксована на рік

5 квітня 2021, 17:15
Процедура переходу на річний газовий контракт буде максимально комфортною для споживачів.
Газ
УНІАН

З 1 травня 2021 року всі побутові споживачі природного газу будуть переведені на річний контракт з фіксованою ціною ресурсу, заявив голова правління Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан.

"Ціна газу для населення буде зафіксована з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного. Це дозволить застрахувати українців від стрибків цін на газ, особливо відчутних під час опалювального періоду", – сказав Компан.

Він запевнив, що процедура переходу на річний газовий контракт буде максимально комфортною для споживачів.

відео дня

"Переведення споживачів на базовий річний контракт відбудеться автоматично, щоб люди не витрачали час і нерви на збір документів і підписання договорів. Умови оплати в рамках річного контракту залишаться незмінними - платити за газ потрібно буде до 25 числа наступного місяця", - зазначив глава Асоціації.

За його словами, ціна газу в рамках річного контракту поки не сформована, оскільки Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) ще не внесла зміни в Правила постачання природного газу побутовим споживачам.

"Якщо регулятор затвердить найближчим часом зміни до Правил поставки, ціна газу за річним контрактом стане відома 25 квітня – за 5 днів до початку періоду поставки. Всі постачальники опублікують ціну газу за річним контрактом на своїх вебсайтах", - додав Артем Компан.

Раніше НКРЕКП оприлюднила проект постанови Про внесення змін до Правил постачання природного газу побутовим споживачам (запровадження річного контракту на газ). Прийняття цього документа дозволить населенню споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка діятиме з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти