Світові ціни на цукор, рослинні олії та зернові побили рекорд десятиліття

25 серпня 2021, 14:31
Україна є одним із найбільших світових експортерів соняшникової олії, тому рівень світових цін значно впливає на формування цін всередині країни.
Світові ціни на цукор, рослинні олії та зернові побили рекорд десятиліття
Світові ціни на рослинні олії різко зросли / фото УНІАН, Олександр Синиця

Різке зростання світових цін на рослинні олії, цукор і зернові в травні поточного року досягло найвищого значення з вересня 2011 року.

Про це свідчать дані Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Як кажуть аналітики, лише у травні поточного року світові ціни на продовольство зросли на найзначнішу величину за більш ніж десять років, а відносно минулого року продукти стали дорожчими майже на 40%.

відео дня

Фактором зростання даного індексу, кажуть експерти, стало різке зростання світових цін на рослинні олії, цукор і зернові культури. Вого досягло найвищого значення з вересня 2011 року, яке лише на 7,6% нижче його історичного максимуму в номінальному вираженні.

Згідно зі звітом, у 2021 році в світі буде вироблено майже 2 821 млн тонн зернових, що на 1,9 відсотка перевищить обсяг виробництва 2020 року, причому найбільший приріст у 3,7 відсотка в порівнянні з попереднім роком очікується по кукурудзі.

Як повідомляв УНІАН, Державна служба статистики повідомила, що ціни на соняшникову олію та цукор в Україні у червні в річному вираженні - у порівнянні з червнем 2020 року - підвищилися на 80,3% і 70,1% відповідно.

Як відомо, Україна є одним із найбільших світових експортерів соняшникової олії, тому рівень світових цін значно впливає на формування цін всередині країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти