Метінвест за пів року збільшив сплату податку на прибуток у 7 разів

23 червня 2021, 15:28оновлено 23 червня 2021, 17:08
У компанії прокоментували ініціативи уряду щодо підвищення рентної плати за видобуток корисних копалин.
Метінвест за півроку збільшив сплату податку на прибуток у 7 разів
Метінвест за півроку збільшив сплату податку на прибуток у 7 разів / metinvestholding.com

У першому півріччі 2021 року міжнародна гірничо-металургійна група Метінвест сплатила понад 10 млрд грн податку на прибуток.

Це в 7 разів більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомив генеральний директор компанії Юрій Риженков на прес-конференції, присвяченій п'ятнадцятиріччю Метінвесту.

"По суті, бюджет і так сьогодні отримує більше грошей, ніж раніше. Весь цей супер-цикл виливається в чистий прибуток, з якого ми платимо ренту. Наприклад, за перше півріччя наша компанія вже заплатила податку на прибуток в 7 разів більше, ніж за перше півріччя минулого року. Минулого року - 1,4 млрд грн, цього року – 10 млрд грн", - розповів представник компанії.

відео дня

При цьому від імені компанії він висловив здивування тим фактом, що в Україні знову збираються підвищувати рентну плату за видобуток корисних копалин. За його словами "ще рік не пройшов з того моменту, як рента вже була підвищена, і знову з'явилася така ініціатива".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України на засіданні 12 травня схвалив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу для збалансування державного бюджету. Пропонується підвищити ставки податків, зокрема, рентних платежів, плати за використання води і лісів, екологічного податку та акцизу на алкоголь і низку інших податків.

На думку експертів, ініціативи української влади щодо збільшення податкового навантаження на економіку суперечать заявленим планам щодо прискорення економічного зростання.

Як зазначив експерт Володимир Фесенко, бажання влади сьогодні поповнити держбюджет завдяки збільшенню податків у майбутньому може негативно позначитися на всій економіці країни. Він закликав провести конструктивний діалог між українським бізнесом і урядом, щоб знайти оптимальну величину податкового навантаження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти