Легалізація криптовалют залучить до України приток інвестицій - Прилепа

19 березня 2021, 12:35
Віртуальні активи досить потужно розвиваються у світі та легалізація криптовалют дасть Україні приток інвестицій та економічний сплеск, переконаний експерт.
Reuters
Reuters

Міністерство цифрової трансформації працює над розробкою стратегії розвитку ринку віртуальних архівів в Україні, але досі розуміння того які саме механізми будуть залучені та яким чином держава планує регулювати процеси - немає.

Про це у коментарі виданню повідомив фахівець з блокчейн-технологій в Україні, співзасновник компанії Prof-IT Богдан Прилепа.

"Ми всі чекаємо на легалізацію криптовалют в Україні та співпрацюємо з Мінцифри, бо це надасть потужний поштовх розвитку економіки загалом та додасть прозорості державному апарату, адже блокчейн-технології з часом почнуть використовуватись у багатьох сферах життя держави", - зазначив Богдан.

відео дня

За словами експерта, віртуальні активи досить потужно розвиваються у світі та легалізація криптовалют дасть Україні приток інвестицій та економічний сплеск.

Він також підкреслив що залучення блокчейн-технологій до різноманітних державних процесів може допомогти країні у війні із корупцією та у цифровізації більшості бюрократичних процесів.

"Зокрема, нотаріальна сфера зараз одна з найбільш корумпованих і перехід на блокчейн зможе викорінити цю проблему", - зазначив Прилепа.

Щоб запобігти відтоку кадрів та бізнесу з країни, держава має продемонструвати прозорість у низці напрямків: земельні кадастри, податки, комунальні платежі, потенційне електронне голосування та нотаріальні процеси тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти