Кубраков обговорив з Повіреною у справах США закриття "усіх лазівок" для росії

16 травня 2022, 16:54
Сторони обговорили питання санкційної політики щодо Росії, зокрема, шляхи її посилення і закриття всіх лазівок для їх уникнення.
Кубраков обговорив з Повіреною у справах США закриття

Посилення санкцій щодо держави-терориста росії, шляхи подолання паливної кризи, яка виникла в Україні через російську агресію, та розвиток нових шляхів експорту українського зерна обговорили на офіційній зустрічі міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та Повірена у справах США Крістіна Квін, а також представниками Посольства США у Києві.

Про це повідомляє у Facebook Міністерство інфраструктури України.

"Сторони обговорили питання санкційної політики щодо Росії, зокрема шляхи її посилення та закриття усіх лазівок для їх уникнення", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Під час обговорення паливної кризи, яка виникла внаслідок обстрілів російськими окупантами транспортної інфраструктури, Кубраков акцентував увагу, що Міністерство інфраструктури уже домовилося з Польщею про бездозвільний рух перевізників пального. А в співпраці зі США готове надалі працювати над підвищенням ефективності роботи автомобільних та залізничних пунктів пропуску на західних кордонах України.

На зовнішніх ринках відсутність української аграрної продукції уже створює продовольчу кризу. Особливу увагу при обговоренні ситуації з експортом української сільгосппродукції, насамперед зерна, приділили деблокаді портів на Одещині та залученню ООН до системного вирішення цієї проблеми.

"Перш за все були раді висловити слова подяки за системну підтримку України у питаннях озброєння, фінансової допомоги, підтримці санкційної роботи. Наразі, наше головне завдання — підтримка та розвиток спільних логістичних проєктів, залучення коштів на відновлення українських міст та об’єктів інфраструктури. Сполучені Штати Америки — надійний друг України в боротьбі за вільне майбутнє", — заявив Кубраков.

На завершенні зустрічі він запросив Повірену та дипломатів у поїздки регіонами, які зазнали значних втрат внаслідок військової агресії росії.

Нагадаємо, раніше Кубраков під час Міжнародної Конференції "Європа Карпат" заявив, що сума тільки задокументованих збитків від знищення росією цивільної інфраструктурі України вже сягнула понад 90 млрд доларів і з кожним днем війни цей показник зростає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти