Команда голови Нацбанку Кирила Шевченка підсилилася топменеджером – ЗМІ

23 липня 2021, 11:56
Національний банк України продовжує роботу, попри інформаційні атаки проти держустанови.
Команда голови Нацбанку Кирила Шевченка підсилилася топменеджером – ЗМІ

Національний банк України продовжує роботу, попри інформаційні атаки проти держустанови. Так, очільник НБУ Кирило Шевченко залучив до своєї команди нового топменеджера – Сергія Ніколайчука. Про це повідомляється у сюжеті Espreso.TV.

Ніколайчука, який з 2004 до 2019 пройшов шлях від економіста до директора Департаменту монетарної політики та економічного аналізу, було призначено заступником Кирила Шевченка рішенням Ради Нацбанку.

На цю мить процес пошуку кадрів для підсилення команди регулятора ускладнився через позицію керівника Департаменту ліцензування НБУ Олександра Бевза та 9 співробітників, які 30 червня оголосили про свою відставку. Проте, пізніше вони змінили думку, попросивши голову НБУ відтермінувати рішення про звільнення до 1 вересня.

відео дня

За словами політолога Дмитра Марунича, причина цьому – їх зарплатня. Тільки у 2019 році Бевз отримав платні на суму 3,06 млн грн., у 2020 році – 2,98 млн грн.

"Чи можуть звільнені розраховувати на подібні оклади в комерційному секторі, а тим більше в партії "Голос" або "Європейській солідарності" - питання риторичне", – сказав експерт.

У сюжеті зазначається, що на відміну від попередників, Шевченко проводить виважену кадрову політику і утримується від радикальних змін штату. За оцінками фахівців, нинішня кадрова політика регулятора побудована на компетентності та колегіальності, що позитивно впливає на показники роботи.

"Подивіться уважно, будь ласка, що в нас відбувається з обліковою ставкою Нацбанку, із золото-валютними резервами, кредитною політикою. Абсолютно задоволені тим, що Шевченко і взагалі все правління роблять в Національному банку", – заявив Данило Гетманцев, голова парламентського Комітету з питань фінансової, податкової і митної політики.

Кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови НБУ було схвалено Верховною Радою рік тому, 16 липня. Тоді за нього проголосували 292 народні депутати.

"Великий кредит довіри від Верховної Ради він отримав. Я тоді сам ратував за те, щоб головою НБУ був банкір-практик, щоб Національний банк став більш україноцентричним, більш відкритим для українських банків і, відповідно, для клієнтів", – пояснив Василь Горбаль, член Ради НБУ.

Нагадаємо, раніше Кирило Шевченко заявив, що Нацбанк планує знизити частку держави у банківському секторі до 25% до 2025 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти