Які долари в українців точно не візьмуть в обмінниках: ЗМІ дали відповідь

13 червня 2022, 19:40оновлено 19 червня 2022, 16:37
Якщо ж в обміннику (або в банку) відмовляються приймати гроші ‒ наприклад, є сумніви з приводу її справжності, то гроші можна відправити на експертизу.
Купюр
Як долари в українців точно не візьмуть в обмінниках : ЗМІ дали відповідь / УНІАН і ua.depositphotos.com

В Україні працівники деяких пунктів обмінів валют відмовляються приймати у населення частину доларів. Про це повідомляє портал "Оглядач".

За даними журналістів, під особливо сильні підозри можуть підпасти купюри з крапками, плямами, потертостями, а також купюри, які були випущені в США до 1996 року.

Згідно з рекомендаціями Нацбанку, регулятора, пункти обміну валют мають право не приймати банкноти - якщо на них є відразу кілька пошкоджень, порвані купюри, або плями – навіть ті, які видно тільки після обробка на детекторі валют.

Якщо купюри справжні, то їх повернуть (або обміняють), а якщо гроші фальшиві, то банк повинен повідомити в поліцію ‒ для того, щоб швидше знайти фальшивомонетників.

читайте такожДолар йде в "Круте піке": українцям розповіли, як зміниться курс валют в найближчий тиждень

Нагадаємо, деякий час тому Олександр Паращій, який стоїть на чолі відділу аналітиків фінансової компанії Concorde Capital, зробив попередження для українців - мовляв, курс валют в Україні може дійти до позначки 40 грн за долар.

Потім глава відділу аналітики іншої компанії, Forex Club, Андрій Шевчишин стверджував - дуже різке підвищення Нацбанком України облікової ставки з показника в 10% до показника в 25% орієнтує клієнтів на те, що справжній курс національної валюти незабаром підскочить до 45 гривень за долар.

"Новий курс валюти буде намацуватися, можливо, в найближчі п'ять-шість місяців, це точно буде траєкторія зростання. Моя думка, що це буде ближче до $40 грн/$1", - підсумував експерт.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти