Фермери масово знижують ціни: в Україні різко здешевшав популярний ранній овоч

30 травня 2024, 01:00
1062
Ціна на овоч в Україні вже на 82% нижча, ніж у цей же період минулого року. При цьому вартість знижуватиметься й надалі.
Фермери масово знижують ціни: в Україні різко здешевшав популярний ранній овоч
На ринку падає ціна на популярний овоч / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

В Україні знизилась вартість на ранню білокачанну капусту. Овоч нового врожаю можна придбати на 20% дешевше, ніж минулого тижня. Про це повідомили аналітики проекту EastFruit.

Наразі ціни на капусту коливаються в межах 6-10 грн/кг ($0,15-0,25/кг). За данипи проекту, це в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці попереднього тижня.

"Основною причиною знижувальних цінових коригувань в даному сегменті виробники називають сезонне збільшення пропозиції капусти нового врожаю, а також досить невисокий попит на дану продукцію", - пояснили аналітики.

відео дня

Експерти зазначають, що українські фермери змушені знижувати ціни через надлишок капусти на ринку. Більшість українських господарств уже розпочали масове відвантаження ранньої капусти.

Водночас ситуацію ускладнюють невисокі темпи збуту продукції. Оптові компанії та роздрібні мережі купують капусту невеликими партіями, враховуючи її відносно короткий термін зберігання.

При цьому, ціна на ранню капусту в Україні вже на 82% нижча, ніж у цей же період минулого року. Виробники припускають, що тенденція до зниження цін може зберегтися й надалі.

Проєкт EastFruit

EastFruit- це провідна міжнародна інформаційно-аналітична платформа бізнесу овочів і фруктів в країнах Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу, з трьома мовними версіями новин та аналітики (Англійська, Українська, Російська) і аудиторією близько 100 тисяч читачів на місяць.

Ціни на продукти в Україні - новини за темою

Нагадаємо, на українському ринку стрімко зросли ціни на полуницю через прохолодну погоду в основних регіонах вирощування. Наразі ціни на полуницю коливаються від 65 до 100 гривень за кілограм, що на 27% вище, ніж минулого тижня.

Також ціни на тепличні огірки стрімко знижуються. Вартість овоча в середньому впала на 20%, до 55-100 грн за кілограм. Падіння цін пояснюється сезонним збільшенням пропозиції та невеликим попитом.

Як повідомляв Главред, в Україні помітно знизилася ціна на імпортні томати. За даними аналітиків проєкту EastFruit, вартість імпортованих з Туреччини помідорів знизилася приблизно на 18%, і зараз вони продаються по 70-80 гривень за кілограм.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти