Експерти радять українським виробникам готуватися до можливих кризових спадів

13 серпня 2021, 16:58
Найбільш непрогнозовані ціни на ринку залізної руди і металопродукції, відзначили журналісти.
Металургія заводд
Найбільш непрогнозовані ціни на ринку залізної руди / УНІАН

Зараз в Україні тенденції з експорту сировинної продукції позитивні, але все може змінитися. Річ у тім, що природні коливання можуть "опустити" ціни.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Як розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса, у питанні експорту сільськогосподарської продукції багато що залежить від рівня врожаю.

відео дня

"Наприклад, зараз посуха в Бразилії, це впливає. Але рекордний урожай буде в Україні і, напевно, в Росії. Це призведе до того, що багато продукції нового врожаю потрапить на ринок, і ціни опустяться", — зазначив Фурса.

За словами журналістів, менш прогнозовані ціни на ринку залізної руди і металопродукції. Зараз вони високі, але найближчим часом можливий спад.

"Прогнозувати цінову динаміку на сировинних ринках, як і на будь-яких інших ринках, просто фізично неможливо. Тому зараз ми не можемо сказати, як довго це тримається. Базою для цього стала боротьба з кризою, бо американці надрукували дуже-дуже багато доларів. Частково ці долари пішли, в тому числі на сировинні ринки", - пояснив Фурса.

З цієї причини фахівці радять українським виробникам, які лідирують в експорті, вже зараз готуватися до можливих кризових спадів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти