Експерти розповіли, чи злетить курс долара до 31 гривні

21 квітня 2021, 13:56
У мережі з'явився детальний прогноз макроекономічних показників і сценаріїв розвитку економіки України на дворічний період - з 2021 по 2023 рік.
Долар
Експерти розповіли, чи злетить курс долара до 31 гривні / Reuters

Існує ймовірність, що до кінця минулого року курс долара до гривні серйозно ослабне - до 31 гривні за долар. Про це повідомив у коментарі порталу Факт заявив старший аналітик компанії Альпарі Вадим Іосуб.

"Київська школа економіки представила свій прогноз макроекономічних показників і сценаріїв розвитку економіки України на 2021-2023 роки. У другій половині 2021 року, на думку експертів школи, почнеться помірна девальвація гривні. В кінці 2021 року курс долара складе 28,9 гривні, після чого щорічно долар дорожчатиме темпами не вище 4% і в 2023 році досягне 31 гривні. Протягом найближчого тижня ми очікуємо незначного зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 27,9 гривні, а готівковий долар в банках — близько 27,8−28,0 гривні", — вважає Іосуб.

Аналітик компанії RoboForex Андрій Гойлов вважає, що на найближчому тижні курс гривні коливатиметься незначно.

"У вівторок Долар США проти гривні знову пробує закріпитися на рівні вище 28 гривень. Нацбанк України на ринок не виходив. Торгова сесія вівторка по валютній парі долар / гривні завершилася на позначці", - сказав він.

читайте такожЧи чекати Долар по 30 грн: як на курс валют в Україні вплине вакцинація

Курс долара в Україні-прогноз:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти