Експерти попередили про падіння цін на український експорт

31 травня 2021, 16:52
Зростання цін на українське виробництво пояснюється тим, що розвинені країни пускають в обіг додаткові кошти, стимулюючи власні економіки.
долар
Фото Reuters

Через збір врожаю в країнах СНД і Європи очікується зростання конкуренції на ринку, що, як прогнозують експерти, вплине і на якість української продукції.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Кілька нових ринків, зокрема в Африці та Південній Америці, відкриті для українського експорту. Крім того, як заявляє прем'єр Денис Шмигаль, підтримка вітчизняних експортерів буде посилена також через Експортно-кредитне агентство (ЕКА).

Олег Пендзін, член Економічного дискусійного клубу, пояснив, чому складається така ситуація з цінами на українське виробництво.

"... Тому що американці запустили сьогодні в обіг під 2 трлн доларів надрукованих, європейці 1,3 трлн євро. Як довго це буде? Поки держави будуть стимулювати свій внутрішній попит, аби покращити економічну ситуацію у своїх країнах", – вважає він.

Фахівці прогнозують подальше зниження цін на експортне українське продовольство - кукурудзу, пшеницю - та спад цін на вітчизняну залізну руду через нарощення видобутку Південною Африкою та Бразилією.

Тож експерти радять вітчизняним експортерам та чиновникам готуватися працювати у складніших умовах на ключових для України ринках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти