Експерт пояснив, в чому загроза непрогнозованого підвищення податків в країні

20 травня 2021, 17:58
Це призведе до тінізації бізнесу і відтоку капіталів з України, вважає Андрій Новак.
податок
Фото zagranitsa.com

Непрогнозоване підвищення податків для однієї галузі може негативно позначитися на інших факторах життя українців і привести до тінізації бізнесу.

Таку думку висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак, передає "5 канал".

"Підвищення податків, тим більше не прогнозоване, викликає одну реакцію - тінізація. Будь-яка війна, навіть так звана війна з олігархами, це завжди конфлікт і негатив, що призведе до відтоку капіталу з України", – пояснив Новак.

Підвищений податок для однієї галузі може негативно позначитися на інших факторах життя українців, вважають фахівці. Зокрема, очікуване подорожчання алкоголю, тютюнових виробів і металу точно призведе до зростання цін на житло, а підвищена ціна палива вплине на логістику, а, значить, додасть в ціні споживчий кошик.

Більш того, на думку експертів, для країн з перехідною економікою, серед яких і Україна, податки навпаки треба знижувати, щоб підняти рівень життя і дати старт бізнесу та інвесторам.

Нагадаємо, 12 травня Кабінет міністрів схвалив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу і передбачається посилення податкового навантаження на великі компанії. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, прийняття законопроекту дозволить залучити до бюджету понад 60 млрд грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти