Чорний ринок "пробиває стелю": долар різко злетів вгору

10 липня 2022, 03:15
Україна дуже близька до дефолту, навіть незважаючи на систематичну фінансову допомогу Заходу.
Долар
/ Reuters

Курс американського долара на "чорному" ринку продовжує йти вгору. В обмінниках котирування гривні до долара становить 36,10-36,30 гривень.

Як розповів Сьогодні фінансовий аналітик Максим Орищак, незважаючи на сезонний фактор, коли попит на долар зазвичай падає, зараз спостерігається досить великий обсяг продажів американської валюти в країні.

Він зазначив, що Україна дуже близька до дефолту, навіть незважаючи на систематичну фінансову допомогу Заходу і солідарність в питаннях, що стосуються РФ.

"Вже зараз нам повідомили про зниження середньої температури в квартирах в опалювальний сезон. Має бути скорочення пенсійних і соціальних виплат. Тобто, незважаючи на формальний рівень достатності ЗВР, наприклад, що не дозволяє оголосити дефолт в Україні, у нас фактично є втрачені території країни, падають доходи населення і скорочується кількість робочих місць. Це не може позначитися позитивно на банківському секторі України, а значить, доведеться друкувати гроші і підтримувати формальні показники в нормі", — підкреслив він.

Фінансовий експерт не виключив, що найближчим часом в Україні очікується девальвація національної валюти до рівня 37-38 за долар США.

читайте такожДолар злетить до 40 гривень: названо умову стрімкої девальвації

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти