"Велике будівництво" на залізниці: Україна домовилася зі Швейцарією про фінансування на 500 млн євро

27 серпня 2021, 14:30
Уперше за часи незалежності на державному рівні залучається експортне фінансування зі Швейцарії для розвитку залізничного транспорту України.
'Велике будівництво' на залізниці: Україна домовилася зі Швейцарією про фінансування на 500 млн євро

Міністерство інфраструктури України, АТ "Укрзалізниця", Stadler CIS AG, Stadler Rail AG (Швейцарія) та Швейцарське агентство зі страхування експортних ризиків SERV у присутності президента Володимира Зеленського підписали меморандум про взаєморозуміння, що визначає засади співпраці та механізм спільної роботи сторін з питань розвитку сектору залізничного транспорту України, повідомляється на сайті Президента України.

Уперше за часи незалежності на державному рівні залучається експортне фінансування зі Швейцарії для розвитку залізничного транспорту України, зокрема оновлення парку потягів. Кошти в обсязі до 500 мільйонів євро підуть на розвиток сектору залізничного транспорту.

"Я дуже радий, що сьогодні підписується цей важливий меморандум. Він є чудовим сигналом громадянам наших країн про те, як ми співпрацюємо", – зазначив Володимир Зеленський під час зустрічі з головою ради директорів Stadler Rail AG Петером Шпулером і виконавчим директором Stadler CIS AG Александром Люфтом в Офісі Президента.

відео дня

Співпраця передбачає не просто закупівлю потягів, а й локалізацію виробництва Stadler завдяки будівництву нового заводу на території України.

Володимир Зеленський додав, що в межах президентської програми "Велике будівництво" стартував проект City Express для розвитку приміського залізничного сполучення.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, у межах співпраці зі Stadler Україна планує закупити 30 приміських електропоїздів виробництва цієї компанії для Києва, ще 30 будуть розподілені між Харковом і Дніпром.

Також Україна отримає 20 нових регіональних електропоїздів і 10 електропотягів далекого сполучення виробництва Stadler для оновлення рухомого складу "Укрзалізниці".

Нагадаємо, в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Укрзалізниця отримає 130 нових вантажних електропотягів виробництва французької компанії Alstom.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти