Максим Шкіль

21 грудня 2021, 11:28оновлено 27 червня 2023, 12:50
Максим Шкіль – український підприємець, засновник холдингу "MS Capital".
Максим Шкіль

Народився у Львові 19 серпня 1983 року. Має три вищі освіти та ступінь кандидата юридичних наук.

Кар'єра

У 2006 році Максим Шкіль у партнерстві з іноземними інвесторами створив та запустив роботу Бехівського кар'єру, який спеціалізується на видобутку та переробці граніту. У наступні роки в його розвиток було вкладено понад 20 мільйонів євро, що дозволило підприємству зайняти провідні позиції на ринку.

У травні 2021 року Максим Шкіль набув 100% корпоративних прав БГК. На підприємстві оновили парк спеціалізованої кар'єрної техніки та матеріально-технічну. Сьогодні кар'єр працює на повну планову потужність, що дозволяє відвантажувати понад 100 вагонів щебеню на добу та загалом виробляти 2 млн тонн готової щебеневої продукції на рік.

відео дня

2011 року бізнесмен створив "Першу логістичну компанію", яка надає спектр послуг у сфері перевезень зерна залізничним транспортом. Компанія має власні вагони-хопери та напіввагони, загальний парк вагонів в управлінні складає більш ніж 1000 одиниць. Серед партнерів ПЛК – найбільші трейдери України.

У 2015 році Максим Шкіль набув корпоративних прав "Audi Центр Одеса Південь", через рік побудував і відкрив найбільший термінал, який став єдиним, який працює в концепції Audi Sport. З 2016 року центр стабільно лідирує з продажу в Одеському регіоні у сегменті преміум-брендів. Серед дилерів Audi в Україні Audi Центр Одеса Південь займає 25% ринку.

У 2016 році Максим Шкіль заснував Групу компаній Autostrada, яка займає лідерські позиції в інфраструктурному будівництві, реалізуючи проекти будь-якого рівня складності у дорожньому, мостовому та промисловому напрямках. У своїй діяльності компанія дотримується європейських стандартів якості та працює за сучасними технологіями будівництва.

Autostrada має власний замкнутий цикл виробництва, понад 3000 одиниць дорожньо-будівельної техніки від провідних світових виробників та команду, що складається з понад 5000 співробітників.

У 2020 році холдинг засновує "Прилуцьку аграрну компанію". Бізнесмен інвестує кошти у купівлю елеватора та корпоративних прав компанії "Курс-Агро" із земельним банком у Полтавській та Чернігівській областях. Підприємства займаються вирощуванням, зберіганням та реалізацією сільськогосподарської продукції.

Холдинг

У 2019 році для централізованого управління Максим Шкіль об'єднує усі бізнеси у єдину структуру – холдинг "MS Capital". Компанії забезпечують понад 6 тисяч робочих місць по всій країні, щорічно сплачують понад 1 млрд гривень податків та проходять фінансовий аудит за міжнародними стандартами.

У "MS Capital" Максима Шкіля реалізують програми корпоративної соціальної відповідальності, здійснюється підтримка освітніх та медичних закладів.

1639752238-1508.jpg
Максим Шкиль

Благодійність та громадська діяльність

З початку повномасштабного вторгнення підприємець систематично допомагає Збройним Силам України. На допомогу ЗСУ виділено понад 900 млн грн. Зокрема, на постійній основі забезпечуються потреби: сил логістики ЗСУ, Повітряного командування "Центр", 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, 38-ї окремої бригади морської піхоти, 59 окремої мотопіхотної бригади, бригади НГУ Азов, бригади НГУ Хартія, патронатної служби Азова та інших військових підрозділів.Понад 10 років Максим Шкіль активно займається благодійною діяльністю, допомагаючи дітям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях та позбавлені батьківського піклування.

Максим Шкіль входить в президію та очолює Комітет із питань інфраструктури Федерації роботодавців України. Він бере активну участь в обговоренні та імплементації ініціатив щодо розвитку галузей, у яких присутній його бізнес, а також економіки загалом.

Компанії холдингу ініціюють освітні та спортивні ініціативи, зокрема у таких видах, як стронгмен та вільна боротьба.

Проживає у Києві, одружений, виховує двох доньок. На перше місце ставить сімейні цінності та здоровий спосіб життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти