Зниклий вертоліт Росії Мі-8 розбився в Карелії: весь екіпаж загинув

5 лютого 2024, 08:54
615
Уламки вертольота виявлені за 11 кілометрів від берега на глибині до 50 метрів.
Зниклий вертоліт Росії Мі-8 розбився в Карелії: весь екіпаж загинув
В Онезькому озері сталась аварія вертольота Мі-8 / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, ua.depositphotos.com

У міністерстві надзвичайних ситуацій країни-агресорки Росії повідомили, що виявлено місце аварії вертольота Мі-8 в Онезькому озері.

У МНС РФ повідомили, що у Карелії рятувальники МНС Росії на снігоходах та суднах на повітряній подушці обстежили акваторію в районі села Дерев'яне. Уламки вертольота виявлені за 11 кілометрів від берега на глибині до 50 метрів.

В РФ створили оперативний штаб та комісію з розслідування авіапригоди. До робіт залучено понад 140 фахівців та 33 одиниці техніки, а також водолази центру рятувальних операцій особливого ризику "Лідер" МНС Росії з допуском занурення до 60 метрів.

відео дня

Роботи під водою будуть проводити із застосуванням телекерованого підводного апарату "Фалькон" (глибина занурення до 300 метрів). Мовляв, вертольотом керував досвідчений екіпаж із тисячами годин нальоту.

"За час роботи в МНС Росії фахівці неодноразово залучалися до пошуку та порятунку людей. Цей Мі-8 експлуатувався з 2004 року та стояв на обліку в МНС. Доля членів екіпажу наразі невідома. Попередньо всі вони загинули", - повідомляють російські ЗМІ.

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року українські десантники знищили вертоліт Мі-8 окупантів РФ. Олександр Сирський повідомив, що успішними діями відзначилися бійці з 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

У Росії визнали втрату катера "Івановець". Повідомляється, що "судно було спіймано в пастку" за 9 км від входу в озеро Донузлав Чорноморського району. За 15 хвилин екіпаж припинив "боротьбу за живучість" судна і почав евакуацію.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти