Захист Навального оскаржить рішення суду

2 лютого 2021, 19:58
Адвокат російського опозиціонера пообіцяла оскаржити рішення Московського міськсуду про заміну умовного терміну на реальний з відбуванням покарання в колонії.
Олексій Навальний
Захист Навального оскаржить рішення суду / прес-служба Мосміськсуду

Сторона захисту Олексія Навального оскаржить заміну умовного строку покарання на реальний у справі Ів Роше, повідомила його адвокат Ольга Михайлова.

"Звичайно, ми будемо оскаржувати", - сказала вона.

Суд вирішив, що Навальний порушував свої зобов'язання умовно засудженого, нагадавши про те, що опозиціонер повідомив правоохоронцям про виписку з клініки Шаріте та проживання в готелі тільки через два місяці.

Водночас доводи захисту Навального, пов'язані з рішенням Європейського суду з прав людини, російський суд знайшов недостатніми.

У Навального та його захисту є 10 діб на оскарження постанови.

З урахуванням проведеного року під домашнім арештом, Олексій проведе в колонії 2.5 роки.

Навальний встиг звернутися до своєї дружини Юлії зі словами: "Бувай, не сумуй, все буде добре!". Після цього опозиціонера вивели із зали суду.

Дружина Навального почала плакати, спробувала зняти маску, але пристав зробив їй зауваження.

Засідання відбувалося у виїзному режимі в Мосміськсуді; преса була допущена на нього, попри коронавірусні обмеження. Крім журналістів і дружини Навального Юлії, до суду прийшли дипломати з приблизно двадцяти європейських держав. У Кремлі та в МЗС назвали це втручанням у внутрішні справи Росії.

Суд над Навальним - про що повідомлялося раніше:

  • 18 січня 2021 року російський опозиціонер Олексій Навальний був заарештований Хімкінським міським судом на 30 діб. Його заарештували наступного дня після повернення в Росію і затримання в аеропорту Шереметьєво.
  • В той же день Навальний записав відеозвернення, в якому піддав критиці російська влада і закликав росіян вийти на мітинги на його підтримку.
  • Масштабні мітинги в Росії відбулися в суботу, 23 січня. Люди в різних містах вийшли на вулиці, щоб підтримати заарештованого після повернення з Німеччини опозиціонера Олексія Навального. На акціях протесту по всій Росії було затримано понад три тисячі осіб.
  • 23 січня Сполучені Штати рішуче засудили застосування сили проти протестувальників на мітингах на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Як йдеться в заяві Держдепу, російський уряд прагне придушити права своїх громадян на мирні зібрання і свободу вираження думок, переслідуючи організаторів протестів, погрожуючи платформам соціальних мереж і заарештовуючи потенційних учасників.
  • 31 Січня Державний секретар США Ентоні Блінкен засудив російську владу за жорстокі дії і закликав звільнити затриманих за здійснення своїх прав людини, зокрема Олексія Навального. В ході акцій протесту 31 січня по всій Росії затримали рекордні 5135 осіб, з них в Москві – 1653, в Санкт-Петербурзі – 1159.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти