У США різко звернулися до Росії через протести на підтримку Навального

23 січня 2021, 23:58
США засудили насильство на протестах в РФ і зажадали відпустити всіх затриманих.
У США різко звернулися до Росії через протести на підтримку Навального
США засудили насильство в Росії / Reuters

Сполучені Штати рішуче засудили застосування сили проти протестувальників на мітингах на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Як йдеться в заяві Держдепу, російський уряд прагне придушити права своїх громадян на мирні зібрання і свободу вираження думок, переслідуючи організаторів протестів, погрожуючи платформам соціальних мереж і заарештовуючи потенційних учасників.

"Це послідувало за роками посилення обмежень і репресивних дій проти громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та політичної опозиції", — йдеться в заяві.

У Держдепі називають "тривожними ознаками подальших обмежень громадянського суспільства" арешт Навального що послідувало за цим придушення протестів.

читайте такожМасові затримання, бійки і кров: чим завершилися акції протесту в Росії

"Ми закликаємо російську владу звільнити всіх затриманих за здійснення своїх універсальних прав і негайного і беззастережного звільнення Олексія Навального. Ми закликаємо Росію повною мірою співпрацювати з міжнародним співтовариством в розслідуванні отруєння Олексія Навального і достовірно пояснити застосування хімічної зброї на своїй території", — йдеться в заяві.

Протести у Росії - про що раніше повідомляв Главред:

  • 18 січня російський опозиціонер Олексій Навальний був заарештований Хімкінським міським судом на 30 діб. Його заарештували наступного дня після повернення в Росію і затримання в аеропорту Шереметьєво.
  • В той же день Навальний записав відеозвернення, в якому піддав критиці російську владу і закликав росіян вийти на мітинги на його підтримку.
  • 23 січня люди в різних містах Росії вийшли на акції протесту на підтримку Навального. В ході масових акцій протесту затримано більше двох тисяч осіб.
  • Після жорстоких сутичок у центрі Москви, протестувальники вирушили до СІЗО Матроська тиша, де утримується опозиціонер Олексій Навальний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти