"Запаси закінчуються": РФ втратила тисячі танків, загрожує критична ситуація - ЗМІ

28 червня 2024, 14:32
493
Агресор Росія під час війни проти України втратила понад 8 тисяч танків. Аналітики вважають, що інші танки, в основному, для війни не годяться.
Танк РФ
У РФ все ще може бути на складах близько 3200 танків, але їхня боєздатність викликає сумніви - аналітик / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, УНІАН

Під час повномасштабної війни з Україною російські окупанти втратили велику кількість танків. Ймовірно, у них залишилося лише декілька тисяч бойових броньованих машин. ЗСУ важливо завдати серйозних втрат противнику, щоб ситуація для нього стала критичною.

Як повідомляє Newsweek з посиланням на результати аналізу супутникових знімків зі штучним інтелектом, який навели в німецькій газеті Süddeutsche Zeitung, кількість танків на російських базах суттєво скоротилася.

Штучний інтелект проаналізував супутникові фотознімки 87 військових об'єктів РФ, зокрема й 16 баз із танками, артилерійськими машинами і бронетранспортерами.

відео дня

"Одна з цих баз - 111-а Центральна танкова резервна база армії на південному сході Росії. У квітні 2021 року на ній розміщувалося 857 танків, зараз вона майже порожня, як показують супутникові знімки. Виявлено, що лише за декілька місяців після початку війни, у жовтні 2022 року, Росія втратила майже половину цих танків... Аналіз інших військових об'єктів виявив аналогічну картину", - зазначено в публікації.

За словами аналітика оборонного військового аналізу в лондонському Міжнародному інституті стратегічних досліджень Майкла Гьєрстада, у Росії "все ще є близько 3200 танків на складі".

"Але переважна більшість із них перебувають у поганому стані і потребують значного ремонту", - зазначив він.

Згідно з оцінкою старшого наукового співробітника міжнародного аналітичного центру Європейської ради з міжнародних відносин Густава Гресселя, ворог "втрачає набагато більше обладнання, ніж може замінити, а запаси закінчуються":

"Тому для України важливо завдати настільки високих матеріальних втрат росіянам, що в якийсь момент ситуація для них стане критичною", - підкреслюється в публікації.

Війна Росії проти України - головні новини за темою:

Війна в Україні не повинна затягуватися на багато років, протягом місяців слід приготувати план для її завершення, вважає президент Володимир Зеленський. Треба підготувати механізм примусу Росії до миру.

Формула миру Зеленського

Формула миру України - ініціатива Володимира Зеленського, спрямована на завершення розв'язаної Росією війни політичним шляхом.

Вона передбачає відновлення територіальної цілісності України на основі Статуту ООН, повне виведення російських військ з території української держави, фіксацію результатів закінчення війни та інші пункти.

Щоб реалізувати план, Україна проводить перемовини з країнами Заходу і Глобального Півдня з метою проведення саміту, в рамках якого світ повинен затвердити ініціативу в якості базового плану закінчення війни.

У штабі кандидата на пост президента США Дональда Трампа розповіли про плани політика завершити війну РФ проти України. В Офісі президента у відповідь сказали, що мир в Україні має бути справедливим і базуватися на міжнародному праві.

Більша частина війни вже позаду, вважає командир підрозділу Terra у складі Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Микола Волохов. На його думку, ключем до перемоги у війні буде створення креативних можливостей.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти