Війська Путіна провалюються в Харківській області: у Британії розкрили деталі

26 травня 2024, 19:56
808
Фронт на півночі Харківщини стабілізовано, війська РФ найближчим часом можуть досягти хіба що обмежених успіхів, сказали у розвідці Британії.
Путін, Харківська область
Війська РФ не виконали "завдання" Путіна на Харківщині - розвідка Британії / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, DeepState

Російські окупанти на півночі Харківської області не змогли виконати "завдання" Володимира Путіна зі створення так званої буферної зони. Їм не вдається просунутися ані в напрямку Липців, ані в районі Вовчанська. Загарбники можуть добитися лише обмежених "успіхів", фронт стабілізовано. Про це заявили в розвідці Міноборони Великої Британії.

У зведенні британської розвідки йдеться про те, що окупанти безуспішно наступають як у районі Липців, так і у Вовчанську, який контролюють ЗСУ.

"Російські окупанти захопили село Бугруватка поблизу Вовчанська і намагаються встановити фізичний контроль над розташованою неподалік переправою через річку Сіверський Донець, тим самим погрожуючи флангу і тилу українських сил, що обороняють Вовчанськ", - вказали аналітики.

відео дня

Що відомо про місто Вовчанськ?

Вовчанськ - місто у Чугуївському районі Харківської області. Воно розташоване за 5 км від російського кордону. 24 лютого 2022 року, в перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, росіяни окупували місто. Ворог розстрілював цивільні машини, катував та вбивав місцевих жителів.

В ході вересневого українського контрнаступу на Харківщині ворожі війська були вибиті з міста. Бійці ЗСУ зайшли у Вовчанськ 13 вересня 2022 року. З того часу російські окупанти постійно обстрілюють населений пункт з різного виду озброєння. Про це повідомляє Вікіпедія.

Також у повідомленні розвідки Британії підкреслюється, що фронт на півночі Харківщини стабілізовано, а ЗСУ розмили російський окупаційний контроль над територіями. Найближчими днями на ворога чекає хіба що обмежений успіх, оскільки початковий атакувальний імпульс українські війська вже стримали.

Ситуація в Харківській області - головні новини за темою:

ЗСУ зупинили штурм РФ і вибивають ворога на Харківщині, розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця", підполковник Назар Волошин. Війська обладнують зайняті рубежі та укріплюють прикордоння.

Ворожі штурми на Харківщині відбито, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ. Ворог намагається просунутися з району села Лук'янці, українські війська відбивають атаки.

ЗСУ готові знищити установки, якими РФ б'є по Харкову, запевнив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко. За його словами, для цього потрібно, щоб США і партнери зняли табу на удари західною зброєю по території Росії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти