Військовий експерт пояснив, чи пішов Путін на новий виток ядерного шантажу

23 лютого 2023, 10:04
Як вважає військовий експерт Сергій Згурець, російський диктатор Володимир Путін відчайдушно шукає ідеї для подальших торгів з країнами Заходу.
Путін, Згурей
Володимир Путін і Сергій Згурець / колаж фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Російський диктатор Володимир Путін оголосив про те, що РФ призупиняє свою участь у договорі про стратегічні наступальні озброєння (ДСНВ), а не про те, що виходить з нього – для подальших торгів з країнами Заходу. Про це в інтерв'ю Главреду заявив військовий експерт, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"Путін усвідомлює, що це зможе бути аргументом у подальших переговорах. Адже коли росіяни не пускали інспекторів на свої об'єкти ядерного озброєння, вони хотіли обміняти збереження цього режиму інспекцій на послаблення санкцій в окремих сферах. Але Росії не вдалося обміняти санкції на допуски інспекторів до об'єктів. І зараз Росія зберігає цей переговорний осередок, тому і говорить про призупинення своєї участі в договорі. Так що це, скоріше, політичний шантаж з тією ж метою – знайти варіант обмеження санкцій за окремими пунктами", ‒ сказав він.

Хто такий Сергій Згурець

Сергій Згурець-український журналіст і військовий експерт. Автор наукових видань про військово-промисловий комплекс України. Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, головний редактор однойменного журналу. Член правління громадянської організації Ліга оборонних підприємств України, пише Вікіпедія.

відео дня

Як вважає Згурець, мова йде про те, що Путін і країна-агресор, Росія, в черговий раз запускають ядерний шантаж.

"І торги, і погрози – все в одному пакеті. Адже фактично зараз йдеться про те, що росіяни стають непередбачуваними і знову починають залякувати світ ядерною зброєю. Тому тепер знадобиться значно більший контроль над усіма їхніми діями, в тому числі з використанням аерокосмічної розвідки та інших засобів. Доведеться посилено контролювати те, що відбувається в російських ядерних силах, якими РФ час від часу загрожує Заходу, в тому числі в контексті війни в Україні", ‒ підсумував він.

Послання диктатора Путіна Федеральним Зборам

Кремлівський директор Володимир Путін у вівторок, 21 лютого, виступив зі своїм посланням Федеральним Зборам. Він обрушився пропагандистськими звинуваченнями на адресу України і заходу.

Основні тези з промови Путіна можна почитати в матеріалі: Довга війна проти України і загроза ядерними випробуваннями: що наляпав Путін у своєму посланні.

Серед іншого Путін заявив, що Росія призупиняє свою участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння (ДСНВ).

Інші новини по темі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти