Довга війна проти України і загроза ядерними випробуваннями: що наляпав Путін у своєму посланні

21 лютого 2023, 11:14оновлено 21 лютого 2023, 13:14
Ватажок Кремля виступив зі спробою виправдати напад на Україну, поскаржився на Захід і фактично закликав своє населення готуватися до тривалої війни.
Володимир Путін
Путін робив фантастичні заяви, а зал йому не менш істерично аплодував / Скріншот YouTube

Кремлівський директор Володимир Путін у вівторок, 21 лютого, виступив зі своїм посланням Федеральним зборам. Він обрушився пропагандистськими звинуваченнями на адресу України і Заходу. Напад на Україну він спробував назвати "боротьбою з нацизмом" і вигадав, що Київ нібито сам хотів "напасти на Донбас".

Заяви Путіна вказували на те, що він не збирається припиняти війну проти України. Він готує росіян до тривалої війни.

Путін чимало пофантазував і про економіку, а на фразі "економіка подолала ризики, які виникли", несподівано запнувся.

Після фантастичних заяв глави Кремля зал не менш істерично аплодував.

У фіналі своєї заяви Путіна сказав про ключовий момент - Росія призупиняє свою участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь. Він звинуватив США в нібито готовності провести "випробування ядерної зброї" і доручив Міноборони і Росатому забезпечити готовність до випробування ядерної зброї.

Пропаганда про війну, звинувачення на адресу України і Заходу

На початку свого виступу Путін знову вибухнув заявами на адресу України і заходу. Через нібито "нацизм" і "погрози Заходу Росії" Москва, мовляв, напала на Україну. Щоб нібито "захистити населення Донбасу".

Що стосується анексованих територій, Путін розмріявся "інтегрувати" їх до країни-окупанта РФ. Анексію частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей світ не визнавав і визнавати не збирається.

"Ми крок за кроком, акуратно і послідовно, будемо вирішувати поставлені перед нами завдання"

Путін пропагандистськи "нагадав", що, мовляв, "країни Заходу натаскували офіцерів українських нацбатальйонів і постачали зброю, а Київ до СВО вів перемовини із Заходом про постачання озброєнь".

Путін, говорячи про "спецоперацію", заявив, що "Росія крок за кроком, акуратно і послідовно, буде вирішувати завдання".

"Ті, хто планували нову атаку на Донецьк, на Луганськ, чітко розуміли, що наступна мета – це удар по Криму і Севастополю. І ми це знали і розуміли"

Путін в посланні Федеральним Зборам заявив, що, мовляв, "виступає в складний і рубіжний для Росії час, в період кардинальних змін у всьому світі".

"У лютому 2022 року все було готове (з боку України) до атаки на Донбас... Це вони розв'язали війну, а ми хочемо її зупинити"

"Мета Заходу - відірвати території, які сьогодні називаються Україною - від нас"

"Чим більш далекобійні західні системи будуть надходити в Україну, тим далі ми будемо змушені відсувати загрозу від наших кордонів"

"США прикриваються словами про демократію і свободу, відволікаючи від зростаючих внутрішніх проблем. У жодної країни в світі немає такої кількості військових баз за кордоном, як у США - їх сотні, вся планета утикана ними"

"Росія була відкрита до діалогу із Заходом з безпеки, але у відповідь отримувала лицемірну реакцію і розширення НАТО"

"Перемогти Росію на полі бою неможливо"

"Захід прагне перевести конфлікт в Україні у фазу глобального протистояння. Ми це так розуміємо і будемо відповідним чином реагувати"

"Захід буде намагатися розхитати і розколоти наше суспільство. Робить ставку на націонал-зрадників, що виділяють отруту презирства до своєї Батьківщини. Так було завжди"

"У світі ніхто не забув, що це Захід "випустив джина з пляшки"

"На референдумах ви самі визначили своє майбутнє" - жителям окупованого Донбасу

"Особливі слова жителям "ДНР" (террористическая организация. - ред.) і ЛНР, Запорізької та Херсонської областей. Ви самі визначили своє майбутнє, зробили твердий вибір"

"Ми почали і будемо нарощувати програму нових суб'єктів Федерації, мова в тому, щоб відродити підприємства і створити нові робочі місця"

"Захід розгорнув не тільки військовий, інформаційний, а й економічний фронт. Ніде нічого не добився і не доб'ється".

Путін готує своє населення до тривалої війни

Керівник агресора Росії Путін фактично заявив, що його населенню слід готуватися до тривалої війни. Він розсипався в обіцянках щодо підтримки окупантів, які воюють проти України.

"Для всіх учасників СВО, в т. ч. добровольців, потрібно встановити регулярну відпустку не менше 14 днів не рідше, ніж раз на півроку, без урахування часу на дорогу"

"Сьогодні разом переносять тяготи фронту і кадрові військові, і мобілізовані, і добровольці. Не всі питання постачання і грошового забезпечення вирішені"

"Пропоную створити спеціальний державний фонд адресної, персональної допомоги родинам загиблих бійців та ветеранам СВО. За кожною сім'єю, кожним ветераном повинен бути закріплений свій соціальний працівник. Вже цього року структури фонду мають бути розгорнуті в усіх регіонах"

"Рівень оснащення ядерних сил стримування новітніми озброєннями становить 91,3%, треба вийти на такий рівень в усіх напрямках у Збройних силах"

"У нас є все, щоб і безпеку забезпечити і щоб забезпечити впевнений розвиток країни"

"Гармати замість масла" - такої ситуації в Росії не буде"

Економічні фантазії Путіна

Путін, який, схоже, живе в паралельній реальності, заявив, що економіка Росії нібито "відроджується" і повинна "розвиватися". Він поскаржився, що все економічне процвітання було завжди на Заході, і розмріявся налагодити цивілізацію в РФ.

"Ми вийшли на новий цикл зростання економіки. Російський бізнес займає ніші, що звільнилися після відходу західних компаній"

Стратегічне завдання - вивести нашу економіку на нові рубежі. Це час не лише викликів, а й можливостей".

"Цивільні галузі російської економіки не тільки не скоротилися, а й виросли - мова йде про житлове будівництво та сільське господарство"

"Російська економіка виявилася міцнішою, ніж думали на Заході"

"Росії не потрібно позичати за кордоном, кланятися, клянчити гроші"

"Продовжимо програму безкоштовної газифікації. Вже ухвалено рішення поширити її на соціальні об'єкти: дитячі садки, школи, поліклініки, лікарні, фельдшерсько-акушерські пункти"

"Будемо розширювати зовнішньоекономічні зв'язки і вибудовувати нові логістичні коридори"

Путін чекає на вибори президента в 2024 році

"Президентські вибори 2024 відбудуться в суворій відповідності з законом, з дотриманням всіх демократичних процедур", - сказав Путін.

Путін звинуватив Україну в "спробі завдати удару по стратегічній авіації Росії"

"На початку лютого пролунала заява НАТО з фактичною вимогою до Москви "повернутися до виконання договору про стратегічні наступальні озброєння", включаючи допуск інспекцій на наші об'єкти. Нам відомо, що Захід причетний до спроб Києва завдати удару по базах нашої стратегічної авіації. Тепер вони хочуть ще оглядати наші оборонні об'єкти? Це звучить як маячня", - говорить Путін.

"США і НАТО хочуть завдати поразки Росії"

"США і НАТО прямо говорять, що їх мета - завдати стратегічної поразки Росії, і при цьому збираються роз'їжджати по наших об'єктах? Мною підписано указ про постановку на бойове чергування нових стратегічних комплексів наземного базування. Туди чи що ми їх будемо пускати?"- поскаржився Путін.

США нібито вирішили "переглянути підсумки Другої світової"

"Наші відносини з США деградували, і це цілком їхня заслуга. Саме вони приступили до перегляду результатів Другої світової війни, будівництва світу, де є тільки один пан, демонтажу системи безпеки", - вигадав Путін.

Росія призупиняє свою участь у договорі СНО

"Росія призупиняє свою участь у договорі про стратегічні наступальні озброєння"

"Вашингтон замислюється про натуральне випробування ядерної зброї, така інформація є"

"Міноборони Росії і Росатом повинні забезпечити готовність до випробування російської ядерної зброї, якщо це першими зроблять США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти