У Туреччині пояснили, як Анкара допомогла Азербайджану перемогти у Карабасі

5 грудня 2020, 18:58
Сьогодні весь світ обговорює переваги турецьких систем озброєння, зазначив Хулусі Акар.
Туреччина
У Туреччині підтвердили військову підтримку Азербайджану у Нагірному Карабасі / aa.com.tr

Азербайджанській армії за 44 дні вдалося відвоювати у Вірменії Нагірний Карабах. Турецькі системи озброєння, що застосовувались під час вірмено-азербайджанської війни, зробили свій внесок у досягнення мети військової операції Баку в регіоні.

Про це заявив міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар під час свого виступу на церемонії відкриття центру розробки першого місцевого двигуна для вертольотів TEI-TS1400, повідомляє інформаційне агентство Sputnik Азербайджан.

За його словами, під час військових дій армія Азербайджану використовувала турецьке озброєння і зуміла за 44 дні відвоювати Нагірний Карабах, який 30 років перебував під окупацією Вірменії. І наразі в усьому світі обговорюють серйозний вплив озброєнь Туреччини на підсумки нагірнокарабаського конфлікту.читайте такожЧому перемога Азербайджану у Нагірному Карабасі - пастка Туреччини і Росії

"Героїчна армія Азербайджану з величезним успіхом завершила операцію із забезпечення своєї територіальної цілісності, під час якої використовувала і наше вітчизняне озброєння. За 44 дні вона звільнила Карабах від 30-річної вірменської окупації. Наші системи озброєння внесли свій вклад в цю праву справу. Сьогодні весь світ говорить про ключовий вплив наших систем озброєння на хід війни", - зазначив Акар.

Також він підкреслив, що підсумки військової операції Азербайджану у Нагірному Карабасі свідчать про результативність застосування турецької зброї.

Роль Туреччини в конфлікті у Нагірному Карабасі

  • Після загострення вірмено-азербайджанського збройного конфлікту у Карабасі Туреччина виступила з відкритою підтримкою військової операції Азербайджану в регіоні. Президент Реджеп Ердоган закликав країни-гаранти Мінської групи ОБСЄ докласти зусиль для повернення Баку території Нагірного Карабаху.
  • Прем'єрміністр Вірменії Нікол Пашинян неодноразово звинувачував Туреччину в перекиданні найманців в регіон для участі у нагірнокарабаському конфлікті. Туреччина всі звинувачення заперечувала.
  • У США заявляли, що Туреччина забезпечує військову підтримку Азербайджану у війні Баку проти Єревана і закликали Анкару припинити втручання у збройну конфронтацію двох держав.
  • Військові дії завершилися 9 листопада підписанням Вірменією, Азербайджаном і Росією заяви про припинення війни. Згідно з домовленостями, Єреван віддав Баку Агдамський, Кельбаджарський і Лачинський райони.
  • На новій лінії розмежування та вздовж Лачинського коридору розміщені російські миротворці.
  • Незважаючи на заяви Росії про те, що миротворча роль Туреччини буде полягати тільки в участі в російсько-турецькому моніторинговому центрі на території Азербайджану, 1 грудня Анкара і Москва підписали угоду, згідно з якою буде створено ще один моніторинговий центр – на території Нагірного Карабаху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти