У США прихильники та противники Трампа влаштували стрілянину, загинула людина

13 грудня 2020, 09:14оновлено 13 грудня 2020, 09:50
Стрілянина почалася після декількох годин постійних сутичок на мітингу.
протести в США
У США прихильники та противники Трампа влаштували стрілянину / Reuters

Одну людину застрелили в суботу під час зіткнень між прихильниками та противниками президента США Дональда Трампа в американському місті Олімпії (штат Вашингтон).

Стрілянина почалася після декількох годин постійних сутичок на мітингу, де прихильники президента Дональда Трампа демонстрували плакати, що ставлять під сумнів чесність виборів, повідомляє видання The Seattle Times.

Трамп протягом декількох тижнів наполягав на скасуванні результатів листопадових виборів, які він програв. У п'ятницю ввечері Верховний суд США відхилив підтриманий Трампом позов про скасування перемоги Джо Байдена на виборах.

Також у суботу вдень в Капітолії була запланована демонстрація щодо відновлення роботи шкіл, які були закриті через пандемію коронавірусу.

В Олімпії цих демонстрантів зустрів великий натовп - майже 200 осіб, одягнених у чорне. Обидві сторони спочатку вигукували знущальні вислови на адресу одне одного, а потім мітингувальників відтіснили назад до кампуса й почали кидати в них каміння та інші предмети. Після цього сталася стрілянина.

Представник патруля штату Вашингтон Кріс Лофтіс підтвердив факт стрілянини. Дві людини були затримані у зв'язку з інцидентом.

Пізніше в суботу патруль штату повідомив про саморобний вибуховий пристрій, знайдений в кампусі під час демонстрацій. Пристрій був запалений і кинутий, але не здетонував. Сапери оцінили й вивезли пристрій у віддалене місце, де його вивели з ладу.

У другій половині дня також спалахнули сутички, коли демонстранти та контрдемонстранти зустрілися на міських вулицях. Поліція Олімпії заарештувала щонайменше одну людину за звинуваченням у носінні вогнепальної зброї.

Вибори у США - про що йшлося раніше:

  • 2 грудня Дональд Трамп дав зрозуміти прихильникам, що збирається балотуватися на посаду президента США у 2024 році, якщо його не оберуть за результатами виборів 2020 року.
  • 27 листопада чинний американський президент Дональд Трамп заявив, що готовий передати владу переможцю виборчих перегонів, кандидату від Демократичної партії Джо Байдену тільки в тому разі, якщо політик доведе, що 80 мільйонів голосів були отримані ним чесно.
  • 24 листопада чинний президент США Дональд Трамп заявив, що віддав розпорядження управлінню загальних служб США (GSA) "робити, що треба" за первинними протоколами для передавання влади Джо Байдену.
  • За даними американських ЗМІ, кандидат від демократів, колишній віцепрезидент США Джо Байден набрав достатню кількість голосів колегії виборників для перемоги над нинішнім главою Білого дому Дональдом Трампом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти