У США через хакерську атаку оголосили надзвичайний стан

10 травня 2021, 07:23оновлено 10 травня 2021, 08:51
Під прицілом хакерів опинилася компанія, яка прокачує через свою систему по 100 млн галонів палива на добу і забезпечує ресурсом 50 млн американців.
Хакери, вірус, комп'ютери, кібератака
У США через хакерську атаку оголосили надзвичайний стан / Reuters

Комп'ютерні системи одного з найбільших трубопровідних операторів США - Colonial pipeline Company – атакували хакери. Через це влада оголосила надзвичайний стан.

Як повідомляє BBC, компанія оголосила, що була змушена в суботу, 8 травня, відключити частину своїх систем через хакерську атаку, проведену з використанням програми-вимагача. Йдеться про ransomware, зазвичай такі програми зашифровують файли на уражених комп'ютерах, а за розшифровку зловмисники вимагають сплату викупу.

Компанія заявляє, що вона прокачує через свою систему по 100 млн галонів палива на добу, а це становить 45% всього палива, яке споживають на східному узбережжі, і забезпечує паливом 50 млн американців.

Надзвичайний стан знімає обмеження на транспортування палива та дозволяє доставляти нафтопродукти танкерами до Нью-Йорка.

Хакерська атака у США - про що йшлося раніше:

Інформагентство Reuters 13 грудня 2020 року опублікувало інформацію, згідно з якою хакери з Росії зламали сервери Мінфіну США та Національного управління з комунікацій. Атака була здійснена на клієнтів компанії комп'ютерної безпеки SolarWinds.

У The Washington Post з посиланням на власні інсайдерські джерела вважають, що кібератаку реалізувало угруповання Cozy Bear, пов'язане з російською розвідкою.

Передбачається, що ще навесні 2020 року хакери могли отримати відомості з електронного листування американських відомств.

Санкції США проти Росії через кібератаку:

  • 22 лютого радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон найближчими тижнями визначиться з заходами у відповідь на торішню хакерську атаку Росії на американські федеральні відомства. Він уточнив, що це будуть не тільки санкції.
  • 29 березня президент США Джо Байден вирішив продовжити на рік дію санкцій проти Російської Федерації за кібератаки на Штати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти