У США понад 120 колишніх "республіканців" готові створити нову партію через Трампа - Reuters

11 лютого 2021, 10:03
Політики мають намір створити нову партію у США на основі ідеології правого центризму.
Дональд Трамп
Республіканську партію звинувачують у надмірному радикалізмі через підтримку Трампа / Reuters

У середовищі колишніх політиків і чиновників, які в різний час займали державні пости, представляючи Республіканську партію США, вирішили обговорити можливість створення нової правоцентристської партії у зв'язку з невдоволенням політикою "республіканців" і впливом на її діяльність 45-го президента Америки Дональда Трампа. Можливі назви партії - Integrity Party І Center Right Party, повідомляє Reuters.

Зокрема, американський політик Еван Макмаллін заявив журналістам, що 5 лютого відбулася відеоконференція, у якій взяли участь понад 120 політиків, які в різний час займали державні пости, представляючи Республіканську партію. Вони обговорили можливість створення нової партії правоцентристської ідеології, окремої групи, або ж фракції всередині Республіканської партії. Планується повернення до цінностей "принципового консерватизму", в основі яких Конституція США і верховенство закону, які порушив колишній глава держави Дональд Трамп.читайте такожЗМІ з'ясували ситуацію з імпічментом Трампа і передрекли його помсту "зрадникам"

"Значна частина Республіканської партії стає більш радикальною і загрожує американській демократії. Партія повинна підтвердити свою прихильність правді, розуму і основоположним ідеалам, інакше необхідно щось нове", - сказав агентству Макмаллін.

Підкреслюється, що політики планують працювати над тим, щоб домогтися висунення своїх кандидатів на виборах і мають намір надавати підтримку кандидатам, які дотримуються їх цінностей. Розглядаються і назви нової партії - Integrity Party і Center Right Party.

Дональд Трамп новини

  • Прихильники 45-президента Америки Дональда Трампа 6 січня спробували влаштувати штурм Капітолію, де проходила процедура утвердження перемоги "демократа" Джо Байдена на виборах президента США. Їм вдалося увірватися до будівлі Конгресу, після чого відбулися зіткнення активістів зі співробітниками поліції. Загинули 5 людей. Понад 58 правоохоронців отримали поранення. Заарештували понад 80 осіб.
  • Після цього інциденту Трампа піддали жорсткій критиці, в тому числі і в лавах Республіканської партії. Палата представників з ініціативи "демократів" звинуватила його в підбурюванні до повстання у США. У зв'язку з цим 13 січня Трампу було оголошено імпічмент. Резолюцію підтримали 232 представники нижньої палати американського парламенту.
  • Втім, Республіканська партія не підтримала продовження процесу імпічменту Трампу у Сенаті США. "Республіканці" відмовилися розглядати це питання до 20 січня. Таким чином, "демократам" не вдалося відсторонити Трампа від посади президента до інавгурації Джо Байдена.
  • Американські ЗМІ зазначають, що ситуація з імпічментом Трампа наразі не загрожує йому небезпекою. Він поступово повертає лідерство у Республіканській партії і планує повернутися у велику політику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти