У Nord Stream 2 поскаржилися на провокації і "атаки" з моря і повітря

1 квітня 2021, 21:34оновлено 1 квітня 2021, 22:06
Компанія-оператор поскаржилися на провокації іноземних кораблів у зоні газопроводу.
Північний потік
Північний потік-2 можуть не добудувати / Reuters

У компанії, яка будує газопровід Північний потік-2 Nord Stream 2 AG заявили, що спостерігається підвищена активність військових кораблів і цивільних суден в районі проведення робіт з укладання трубопроводу.

"Після відновлення в січні 2021 року будівництва морської ділянки газопроводу Північний потік-2 в районі проведення робіт спостерігається підвищена активність військових кораблів, літаків і вертольотів, а також цивільних суден іноземних держав, дії яких часто носять явно провокаційний характер", - сказав директор філії Nord Stream 2 AG Андрій Мінін, повідомляє Європейська правда.

Він заявив, що при реалізації таких проектів встановлюється 1,5-мильна зона безпеки, куди не повинні заходити судна, не беруть участі в будівництві.

"Тим не менш, поруч з технічними суднами, що здійснюють роботи, постійно фіксуються військові кораблі іноземних держав. Обльоти зони проведення робіт на невеликій висоті і на близькій відстані від трубоукладальні судна регулярно здійснює Польський протичовновий літак PZL-Mielec М-28в1 Rbi", - сказав він.

читайте такожПольща ввела санкції проти польських кораблів на будівництві Північного потоку-2

За його словами, спорудження російського газопроводу Північний потік-2 знаходиться на фінальному етапі, але з новими санкціями США з'явилися шанси на те, що проект так і не буде завершено.

Північний потік-2 - про що раніше повідомляв Главред:

Північний потік-2

Газопровід Північний потік - 2 - російський проект, мета якого-з'єднання газотранспортних систем Росії та Німеччини через Балтійське море в обхід території України.

Запуск газопроводу Північний потік - 2 загрожує транзиту газу через територію України, що завдасть шкоди державному бюджету і загрожуватиме безпеці країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти