У РФ анонсували масові бунти через Навального і згадали Україну

18 квітня 2021, 16:24
Російські опозиціонери вимагатимуть недопущення агресії РФ проти України.
У РФ оголосили мітинги через навальне
Акція протесту в Росії через Олексія Навального / Reuters

У Росії соратники політв'язня Олексія Навального оголосили про організацію масштабного мітингу на підтримку політика.

Як йдеться у повідомленні на сайті free.navalny.com, масова акція протесту відбудеться ввечері в середу 21 квітня на центральних площах і вулицях російських міст.

Раніше планувалося дочекатися збору 500 тисяч осіб через сайт заходу, проте плани змінилися на тлі погіршення самопочуття Навального.

"Існують обставини, в яких потрібно діяти швидко, інакше станеться непоправне. Ми прийняли рішення не чекати збору 500 тисяч осіб на нашому сайті. Події розвиваються занадто стрімко і занадто погано. Відкладати більше не можна", - йдеться в повідомленні на сайті Навального.

Звернемо увагу, що серед гасел під час акції опозиції в РФ будуть вимоги недопущення агресії Росії проти України.

"21-го Путін виступає перед своїми подільниками. І найімовірніше його мова буде пов'язана з агресією проти України. Всі справжні громадяни повинні вийти і сказати Ні війні! Виходимо на протест! Ні війні! Свободу політв'язням! Путіна під трибунал!". - йдеться в повідомленні російського опозиційного Telegram-каналу Протестна Росія.

У РФ анонсували масові бунти через Навального і згадали Україну

Додамо, що Навальний перебуває у виправній колонії у Володимирській області, де з 31 березня тримає голодування з вимогою допустити до нього цивільного лікаря.

Вирок Навальному:

  • Симоновський районний суд Москви 2 лютого, прийняв рішення відправити в колонію російського опозиційного політика Олексія Навального.
  • Умовне покарання, яке він отримав по одній з кримінальних справ у 2014 році, було замінено трьома з половиною року колонії загального режиму.
  • Політик проведе в ув'язненні трохи менше, оскільки кілька місяців провів під домашнім арештом.
  • Московський міський суд залишив у силі рішення Симоновського суду Москви відправити в колонію загального режиму Навального, замінивши йому умовний термін на реальний у кримінальній справі 2014 року.
  • Зазначимо, що це стало його першим реальним тюремним терміном.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти